Lähetystyö Japanissa

Shintotemppeli Japanissa näkyy sinistä taivasta vasten.

Japani on vanha, kehittynyt ja rikas maa, jolla on vahva oma kulttuuri. Joskus japanilaisen voi olla vaikea ottaa evankeliumia vastaan, sillä kristinusko saatetaan nähdä vieraana, länsimaisena asiana. Kristinusko onkin saanut jalansijaa Japanissa hitaasti. Japanin 127 miljoonan asukkaan joukosta vain alle prosentti on evankelisia kristittyjä. Japanin kristityistä yli puolet asuu Tokion alueella.  

Globaalisti arvioidaan, että kristittyjen määrä kasvaa vuosittain noin 2,6%. Japanissa trendi on päinvastainen: siellä kristittyjen määrä laskee noin 0,4% vuodessa. 

Seurakunta syntymässä Kiotoon 

Fida on toiminut Japanissa vuodesta 1950 lähtien. Kumppanina työssä on helluntailiike Tanritsu Pentecoste Kyokai Fellowshippu (TPKF), joka on syntynyt suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten, kanadalaisten ja yhdysvaltalaisten lähetystyöntekijöiden työn tuloksena. TPKF:llä on nykyään 67 seurakuntaa ja jäseniä noin 2 300. 

Fidan lähetit toimivat Kioton ympäristössä Länsi-Japanissa. Kioton suurkaupunki on Japanin merkittävin yliopistokaupunki Tokion ohella, sekä japanilaisen kulttuurin ja hengellisyyden keskus, joka on täynnä buddhalaisia temppeleitä ja shintolaisia pyhättöjä. Kaupunkiin tullaan pyhiinvaellukselle jopa ulkomailta saakka. Kristittyjä Kiotossa on todella vähän.  

Kumppanikirkon tavoitteena on perustaa uusi toimipiste erityisesti Kiotoon. Fidan Japanin lähetit Taneli ja Rie Sinivirta ovat mukana uuden seurakunnan istutushankkeessa yhdessä japanilaisten kanssa. Myös Ruut ja Henry Mononen valmistautuvat työhön maassa. 

Japanin lähetystyötä voit seurata Taneli ja Rie Sinivirran blogista.