Sata vuotta, lähes 50 maata, miljoonia onnellisia muutostarinoita.

Fida lyhyesti

Fida on suomalainen, vuonna 1927 perustettu kristillinen järjestö, joka toimii 50 maassa tuoden toivoa ja tulevaisuutta kaikista köyhimmille ihmisille. Erityisesti parannamme kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien lasten oikeuksia.

Teemme lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja humanitaarista avustustyötä kristilliseltä arvopohjalta. Lue lisää Fidan arvoista tästä.

Toimimme maailmalla yhteistyössä helluntaikirkkojen ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Tuemme ja varustamme kumppaneitamme kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön ja toimimaan omien yhteisöjensä parhaaksi.

 

Fida Suomessa

Suomessa Fida tunnetaan suuresta Fida secondhand –myymäläketjusta, jonka voitolla rahoitetaan Fida Internationalin työtä.

Olemme kierrätyksen ja kestävän kehityksen edelläkävijöitä: perustimme ensimmäisen hyväntekeväisyyskirpputorin jo vuonna 1979 Helsingin Sörnäisiin. Itä-Helsingin Roihupellossa sijaitseva Fidan lajittelukeskus käsittelee yli miljoona kiloa tavaraa vuosittain. Samoissa tiloissa toimiva kuljetuskeskus palvelee tavaraa lahjoittavia asiakkaita pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla.

 

Henkilöstö

Fidalla on 203 työntekijää päätoimistolla, kotimaan Fida-myymälöissä sekä ulkomailla kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun asiantuntijoina (2020). Lisäksi ulkomaan hankkeissamme työskentelee noin 300 paikallista henkilöä.

Helluntaiseurakuntien ja Fidan lähettämiä työntekijöitä on maailmalla yhteensä noin 128. Heistä valtaosa on suomalaisten  helluntaiseurakuntien palkkaamia, ja he toimivat seurakuntatehtävissä yli 30 maassa.

Mitä saimme aikaan vuonna 2022? Lue Fidan sähköinen vuosikertomus tästä