Burundin batwat

Toivoa batwoille

Burundin alkuperäiskansoihin kuuluvat batwat elävät sydäntä särkevän köyhyyden keskellä. Monet lapsista ovat aliravittuja. Batwat ovat vuosikymmeniä kärsineet etnisestä syrjinnästä, jonka vuoksi he eivät voi esimerkiksi omistaa maata. He tarvitsevat toivoa ja uskoa siihen, että jokainen heistä on arvokas.

Useimmilta batwalapsilta puuttuu virallinen syntymätodistus, joten heidän on mahdotonta päästä lääkäriin tai kouluun. Ne harvat, jotka kouluun ovat päässeet, lopettavat useimmiten jo alkumetreillä köyhyyden, syrjinnän tai nälän vuoksi. Tytöt naitetaan nuorina, joten heidän koulunkäyntinsä on entistä harvinaisempaa. Lapsikuolleisuus on erittäin yleistä.

Fida toimii Burundissa yhdessä paikallisen kumppanin kanssa (Burundin helluntaikirkko CEPBU), joka on erittäin kokenut toimija avustustyössä. Se tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, ja siksi sen vaikutusmahdollisuudet lasten oikeuksiin ovat laajat. Fidalla on ollut yhteisiä hankkeita kirkon kanssa vuodesta 2010 lähtien. Olemme muun muassa rakentaneet yhdessä koteja ja kouluja, sekä ylläpitäneet nuorison toimintakeskusta. Työmme tarkoituksena on taata kaikille batwalapsille mahdollisuus koulunkäyntiin ja pääsy terveydenhuollon piiriin.

Avaa sydämesi ja anna burundin batwoille toivorikkaampi tulevaisuus ryhtymällä kummiksi! 

 

Auta Burundin lapsia

Liity kummiksi apua tarvitseville lapsille Burundissa. Kummina autat lapsia kouluun sekä paremman terveydenhuollon piiriin. Tuellasi saadaan paljon aikaan, muun muassa:

 • koulureppuja ja oppimateriaaleja lapsille
 • aktiviteetteja ja leluja välitunneille
 • enemmän ruokaa maanviljelyskoulutusten avulla
 • huomio lapsen oikeuksiin
 • yhä useampi lapsi kouluun
 

4 SYYTÄ RYHTYÄ KUMMIKSI

 • Apusi menee taatusti perille. Se on meille sydämen asia. Osuus, jonka varoistamme käytämme kohdemaiden ihmisten auttamiseen, on Suomen hyväntekeväisyysjärjestöjen kärjessä.
 • Kummius on konkreettista ja yhteisöllistä.  Saat kuulumisia kummikohteesta kahdesti vuodessa sekä pienen muistamisen yhteisön lapsilta. Kummien sähköinen kirje kertoo ajankohtaisia uutisia. Voit tehdä kummikohteeseen omatoimimatkan.
 • Lisäät onnellisuuttasi. Hyvän tekeminen lisää tutkimusten mukaan myös omaa onnellisuutta.
 • Kummit ja kummilapset tuovat toistensa elämään toivon ja ilon pilkahduksia.
 

En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi

Tule kummiksi Burundin lapsille

 • Kirjoita alle, haluatko maksaa kuukausittaiset kummimaksut e-laskulla vai suoramaksulla. Jos haluat maksaa e-laskulla, sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankki. Lähetämme ohjeet e-laskun tilaamiseen sähköpostitse. Jos haluat maksaa suoramaksulla, lähetämme sinulle suoramaksun toimeksiantolomakkeen postitse. Voit kirjoittaa alle myös muita lisätietoja, kuten toiveen maksun eräpäivästä.
 • Tietosi lisätään Fidan asiakasrekisteriin. Lue tietosuojaselosteemme.