Muuta yhden lapsen koko maailma

Autat samalla koko yhteisöä. Juuri nyt Nepalissa tarvitaan kummeja!

Autat samalla koko yhteisöä. Juuri nyt Nepalissa tarvitaan kummeja!

Tule kummiksi Nepaliin

Kummeja kaivataan tällä hetkellä kipeämmin kuin koskaan. Monelle nepalilaiselle lapselle koulunkäynti on vain kaukainen haave, vaikka se on jokaisen oikeus. Useat unelmat ja toiveammatit karkaavat kauaksi, jos lapsi ei voi oppia lukemaan. Muutos alkaa aina, kun yksi sydän syttyy muiden auttamiseen. Olisiko se sinun sydämesi?

Ojenna auttava kätesi ja avaa sydämesi Nepalin lapsille, jotta matka köyhyydestä kohti tulevaisuutta voi alkaa. Kummina olet luomassa muutostarinoita siellä, missä avun tarve on suurin. Kummina autat lapsia pääsemään kouluun ja koulunkäyntiä tukevaan kerhoon. Perheet saavat elinkeinoja ja opastusta mm. sairauksien ehkäisemisestä ja riittävästä ravinnosta. Muutetaan yhdessä maailmaa! Sinä ja kummilapset olette tähtiä. Kummi tuo lasten elämään toivon pilkahduksia ja lapset kummin elämään ilon pilkahduksia.

Olen kummi, koska haluan auttaa Nepalin köyhää kylää ja sen lapsia saamaan opetusta. Kristittynä ja suomalaisena olen itse saanut niin paljon. Antaminen ja auttaminen  antaa itselle hyvää mieltä. –Anneli, Fidan kummi

Lue Nehan ja Sanjun tarinat ja tule kummiksi kaikkein heikompiosaisille nepalilaisille lapsille! Lisää tietoa maasta löydät täältä.

Nehan tarina

Neha on 15-vuotias tyttö Dhanushan BateshworistaHän asuu äitinsä kanssa pienessä bambumajassa. Hänen perheensä on erittäin köyhäNehan isä on töissä Intiassa ja hänen äitinsä työskentelee pitkät päivät kylässä. Kummien tuella autetaan kylän kaikkein heikoimmassa asemassa olevia perheitä lasten hyvinvoinnin parantamisellaNehan äidille on opetettu turvallisuuteen liittyviä asioita ja hänelle on kerrottu mm. lapsiavioliittojen ja lapsityön haitoista. Neha on edistynyt erittäin hyvin opiskelussaan ja sai ryhmänsä korkeimmat arvosanat viime vuoden loppukokeessaHän haluaa tulla hyväksi lääkäriksi tulevaisuudessa ja palvella omaa kyläyhteisöäänHänestä on mukava vetää lastentoimintaa ja osallistua sosiaalityöhön.

 

Sanjun tarina

Nepalilainen 16-vuotias Sanju asuu köyhässä kylässä, jonka asukkaista suurin osa kuuluu musaharien etniseen ryhmään. Heitä pidetään edelleen alhaisimpina kaikista kasteista. Tämä sulki Sanjulta oven koulunkäyntiin ja vei tytöltä toivon paremmasta tulevaisuudesta. Kun kummien tuella kylään saatiin koulu, johon pääsi kastista riippumatta, myös Sanju pääsi kouluun.  Hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan ja toivoo, että saisi suoritettua kaikki 12 luokkaa. Mikäli Sanjun toive toteutuu, olisi hän kylänsä ensimmäinen tyttö, joka olisi käynyt koulun loppuun!

 

4 SYYTÄ RYHTYÄ KUMMIKSI

  • Apusi menee taatusti perille. Se on meille sydämen asia. Osuus, jonka varoistamme käytämme kohdemaiden ihmisten auttamiseen, on Suomen hyväntekeväisyysjärjestöjen kärjessä.
  • Kummius on konkreettista ja yhteisöllistä.  Saat kuulumisia kummikohteesta kahdesti vuodessa sekä pienen muistamisen yhteisön lapsilta. Kummien sähköinen kirje kertoo ajankohtaisia uutisia. Voit tehdä kummikohteeseen omatoimimatkan.
  • Lisäät onnellisuuttasi. Hyvän tekeminen lisää tutkimusten mukaan myös omaa onnellisuutta.
  • Kummit ja kummilapset tuovat toistensa elämään toivon ja ilon pilkahduksia.
 

Tule kummiksi Nepaliin

  • Kirjoita alle, haluatko maksaa kuukausittaiset kummimaksut e-laskulla vai suoramaksulla. Jos haluat maksaa e-laskulla, sinulla tulee olla käytössäsi verkkopankki. Lähetämme ohjeet e-laskun tilaamiseen sähköpostitse. Jos haluat maksaa suoramaksulla, lähetämme sinulle suoramaksun toimeksiantolomakkeen postitse. Voit kirjoittaa alle myös muita lisätietoja, kuten toiveen maksun eräpäivästä.
  • Tietosi lisätään Fidan asiakasrekisteriin. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.