Eväät elämään

USKO TOIVO RAKASTA

Lämmin kiitos kaikille Eväät elämään 2018 -kampanjaan osallistuneille! Kampanjan avulla kerättiin noin 108 000 euroa! Fidan työ tavoitti viime vuonna kampanjan kohdemaissa Irakissa yli 21 000 lasta ja Kongossa noin 6 000 lasta.


EVÄÄT ELÄMÄÄN 2019

Tämänvuotinen Eväät elämään -kampanja keskittyy auttamaan Kongon kriisin keskellä eläviä vammaisia ja sodan vammauttamia lapsia pääsemään kouluun. Teemme kampanjassa yhteistyötä Ida Elinan kanssa. Ilmoita seurakuntasi mukaan keräykseen!

Kongon demokraattinen tasavalta on kuin ruutitynnyri, jonka jatkuvaan räjähtelyyn on liian helppoa turtua. Koska Kongon kriisi on kestänyt vuosikymmeniä, kriisiä kutsutaankin unohdetuksi humanitääriseksi katastrofiksi. On sydäntä särkevää kuulla, että sodankäynnin välineenä käytettävät raiskaukset ovat kohdistuneet viime vuosina yhä useammin myös lapsiin. Eräs henkilö on todennut: ”Jumala jätti tämän maan kauan sitten.” Jumala, oletko tosiaan jättänyt Kongon?

Fidan rooli toivon tuomisessa Kongoon on suurempi kuin moni tietääkään. Olemme osa huikeaa tarinaa, joka on johtanut aina Nobelin rauhanpalkinto -gaalaan saakka. Mirja ja Veikko Reinikainen auttoivat palkinnon voittajaa Denis Mukwegea rakentamaan Panzin sairaalan, jossa hoidetaan raiskausten uhreja.

Fida on ainut suomalainen lähetysjärjestö, joka pystyy edelleen tekemään työtä konfliktien runtelemassa Kongossa ja joka tukee Kongon helluntaikirkkoa maan sekasortoisessa tilanteessa. Varmistetaan yhdessä, että seurakunta pystyy toimimaan Kongossa jatkossakin!

Tervetuloa mukaan ihmeidentekijöiden joukkoon

Tehdäksemme Eväät elämään -kampanjaan osallistumisen seurakunnille mahdollisimman helpoksi, tarjoamme valmiit materiaalit kampanjan toteuttamiseksi. Edellisten vuosien tapaan tarjoamme keräyksen avuksi lippaat, liivit, esitteen, julisteen ja sähköisen materiaalipankin.

Lisäksi olemme ideoineet Eväät elämään -brunssikonseptin, johon ilmoittautumalla saa valmiit materiaalit, muun muassa:

  • brunssijulisteen
  • materiaalit kutsuihin
  • ideoita brunssin menuksi
  • brunssilla esitettävät videot

Eväät elämään -keräyksen toteuttamiseen on monia muitakin hienoja tapoja, kuten hyväntekeväisyyskonsertin tai lähetyslounaan järjestäminen. Myös kolehdin kerääminen seurakunnassa on upea tapa tukea kampanjaa.

Modernia kantelemusiikkia soittava Ida Elina on säveltänyt kampanjalle tunnusmusiikin, josta on luvassa Kongo-aiheinen musiikkivideo. Lisäksi järjestämme äitienpäivänä Helsingin Savoy-teatterissa Ida Elinan hyväntekeväisyyskonsertin. Pysy kuulolla!

Varsinaiset lipaskeräyspäivät ovat 6.-19.5.2019, mutta keräyksen voi toteuttaa myös muuna sopivana ajankohtana. 

Ilmoita seurakuntasi mukaan kampanjaan jo tänään!

Ilmoittaudu tästä