EVÄÄT ELÄMÄÄN

Auta Burundin köyhimpiä

LAHJOITA!

Auta Burundin köyhimpiä

LAHJOITA!

Auta Burundin köyhimpiä saamaan jokapäiväinen leipänsä 

Burundissa elävän batwa-kansanryhmän ahdinko on sanoinkuvaamatonta. He kärsivät äärimmäisen köyhyyden lisäksi sydäntä särkevästä syrjinnästä.  

Moni köyhimmistä perheistä syö vain kerran päivässä – jos on onnekas. On kuitenkin yleistä, että he saavat aterian vain 2–3 päivän välein.

”Olen surullinen ja häpeissäni, kun minulla ei ole antaa lapsilleni mitään syötävää. Olen murheissani, sillä imetän, mutten saa tarpeeksi ravintoa itselleni. Lapseni ei saa maidostani tarpeeksi ravintoaineita,” kertoo Antoinette, viiden lapsen äiti.

Tukemalla Eväät elämään -kampanjaa autat batwoja elannon hankkimisessa ja toteutat lasten haaveen koulutielle pääsystä. 

Ole ihmeidentekijä! Lahjoita tai järjestä keräystempaus.

Lahjoita verkossa

Tutustu kampanjaan

Tunnetut tekstintuottajat tempaisevat Burundin köyhimpien hyväksi

Mukana räppärit Paleface, Mikaveli ja PALMI, sekä bloggaaja Hanna Kivisalo sekä runoilijat Anna-Mari Kaskinen ja Elina Salminen.

Lue lisää 
 

Syrjinnän ja köyhyyden kierteessä

Burundissa elävän batwa-kansanryhmän parissa näkee, mitä köyhyys todella on.

Nälkä on jokapäiväinen vieras. Sairastuessa on vain toivottava parasta, sillä lääkäriin pääseminen on mahdotonta. Myös koulutielle pääsy on vain kaukainen haave. 

Lue lisää 
 

3 päivää seuraavaan ateriaan 

Miltä tuntuisi tietää, että seuraavaa ateriaa voi joutua odottamaan jopa kolme päivää?  

Moni batwa-äiti tietää. He tietävät myös miltä tuntuu, kun lapset lakkaavat hymyilemästä ja muuttuvat apaattisiksi, koska heidän on nälkä.  

Lue lisää 
 

Näin tukesi auttaa Burundissa 

Sinä voit auttaa, että yhä useampi batwa-äiti pystyy tarjoamaan lapsilleen ruokaaTukesi avulla yhä useamman perheen pihalla kuopsuttelee kanoja ja maapalstalla kasvaa kassavaa ja muita vihanneksia. Lasten kaukainen haave toteutuu tuellasi – he pääsevät kouluun. 

Lue lisää 
 

"Se olikin vain unta"

Miltä tuntuisi tietää, että seuraavaa ateriaa voi joutua odottamaan kolme päivää?

Burundin Batwat tietävät. He tietävät myös miltä tuntuu, kun lapset lakkaavat hymyilemästä ja muuttuvat apaattisiksi, koska heidän on nälkä.

 

Burundin lapset

Miltä tuntuu kun nälkä on jokapäiväinen vieras? Näille burundilaisille lapsille nälkä on totisinta totta.

 

Tältä lasten nälkä tuntuu äidistä

Burundilainen Antoinette kuuluu maan pieneen batwa-vähemmistöön. Hänen on nykyään vaikea tienata perheelleen elinkeinoa perinteisten ruukkujen valmistuksella. Nälkä on jokapäiväinen vieras Antoinetten kodissa.

 

Tule mukaan!

Ilmoita seurakuntasi ihmeidentekijöiden joukkoon!

HUOM! Eväät elämään -kampanjan perinteiset lipaskeräysviikot on siirretty koronaviruspandemian vuoksi toukokuulta elokuulle. Lipaskeräysviikot ovat 17.−30.8.2020. Keräyksen voi toteuttaa syksyllä myös muuna ajankohtana, kuitenkin viimeistään lokakuun aikana.

Eväät elämään -keräyksen toteuttamiseen on lipaskeräyksen lisäksi monia muitakin hienoja tapoja, kuten hyväntekeväisyyskonsertin, Eväät elämään -brunssin, kahvituksen tai lähetyslounaan järjestäminen. Myös kolehdin kerääminen on upea tapa tukea kampanjaa. Suuri kiitos kaikille keräystempauksia jo järjestäneille! Pyydämme kuitenkin siirtämään myös kaikki keväälle suunnitellut Eväät elämään -tapahtumat ja -keräystempaukset koronaviruspandemian vuoksi syksyyn elo-lokakuun ajalle.

Edellisten vuosien tapaan tarjoamme keräyksen avuksi lippaat, liivit, esitteet, julisteet, kampanjavideot ja sähköisen materiaalipankin.

Ilmoita seurakuntasi mukaan kampanjaan jo tänään!

Ilmoittaudu 
 

Materiaalipankki

Eväät elämään -kampanjan materiaalit ovat jälleen tänä vuonna saatavilla ladattavassa muodossa. Kampanjamateriaaleihin kuuluu muun muassa videoita, PowerPoint-esityksiä ja tapahtumamateriaaleja.

Seuraa sivua, sillä se päivittyy kampanjan edetessä.

Materiaaleihin