LAHJOITA LAPSILLE KONGON KONFLIKTIALUEILLA

Auta lapsia Kongon konfliktialueilla!

Vammaiset ja vammautuneet lapset kärsivät Kongossa kaksin verroin – sekä vuosikymmeniä kestäneestä sissisodasta että sydäntä särkevästä syrjinnästä. Vammansa vuoksi he ovat konfliktitilanteen keskellä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa.

Tukemalla Eväät elämään -kampanjaamme autat Kongon kriisin keskellä eläviä vammaisia ja sodan vammauttamia lapsia pääsemään kouluun.

Ole ihmeidentekijä! Lahjoita tai järjestä keräystempaus!

 

RHEMAN TARINA

Kongossa asuvan 15-vuotiaan tytön suurin toive on, että hän saisi jostain palan saippuaa pestäkseen vauvansa. Poikavauva syntyi joukkoraiskauksen seurauksena.

 

Lean tarina

Vammaisen Ashusa-pojan äiti toivoisi yli kaiken, että hänen lapsensa voisi elää muiden lasten joukossa. Vammaisia lapsia pidetään Kongossa kirouksena, ja heitä piilotellaan poissa muiden silmistä.
 

Rauhannobelisti Mukwege kampanjan suojelijana

Sodankäynnin välineenä käytettävät raiskaukset ovat kohdistuneet viime vuosina yhä useammin myös lapsiin. Eväät elämään -kampanjamme suojelijana toimii rauhannobelisti 2018 Denis Mukwege, jonka perustamassa Panzin sairaalassa Kongossa on hoidettu tuhansia raiskattuja lapsia.

 

Kampanja-aikana tapahtuu!

Eväät elämään näkyy katukuvassa 6.−19.5.2019, kun lipaskerääjät jalkautuvat kaduille ja kauppakeskuksiin.

Teemme kampanjassa yhteistyötä Ida Elinan kanssa! Luvassa on muun muassa musiikkivideo ja konsertti äitienpäivänä 12.5. Helsingissä.

 

Järjestä keräys

Ilmoittaudu tästä

Lahjoita keräykseen

Auta lapsia nyt

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa

Tutustu keräyskohteeseen

Kongo – painajaismainen paikka lapsille

Koska Kongon kriisi on kestänyt vuosikymmeniä, kriisiä kutsutaan unohdetuksi humanitääriseksi katastrofiksi. Eniten konfliktista kärsivät lapset: väkivaltaa paenneista yli puolet on lapsia ja nuoria.

Kongon konfliktin julmia tunnuspiirteitä ovat seksuaalinen väkivalta ja lapsisotilaiden rekrytointi. Tuhansia lapsia on pakotettu mukaan aseellisiin joukkoihin, ja Kongossa raiskataan vuosittain tuhansia lapsia – myös vauvoja.

Lue lisää 
 

Vammaiset kärsivät kaksin verroin

Afrikassa vammaisten lasten ajatellaan usein olevan perheelleen kirous, ja heitä piilotellaan poissa muiden silmistä. Vammaiset lapset kokevat Kongossa lähes neljä kertaa enemmän syrjintää kuin muut lapset.

Konfliktitilanteet lisäävät vammautuneiden lasten määrää: Jokaista sodassa kuollutta lasta kohden vammautuu kolme lasta. Vain hyvin harva vammainen tai vammautunut lapsi pääsee Kongossa kouluun.

Lue lisää 
 

Miten tukesi auttaa Kongossa?

Fida on yksi harvoista suomalaisjärjestöistä, jotka pystyvät yhä tekemään työtä konfliktien runtelemassa Kongossa. Fida on tukenut lapsia erityisesti Pohjois-Kivun alueella, johon konflikti on vaikuttanut syvästi.

Lapsille on rakennettu kaksi toimintakeskusta, joissa tuetaan lasten psykososiaalista hyvinvointia. Seuraavan kolmen vuoden ajan keskitymme Kongossa lasten oikeuteen käydä koulua.

Lue lisää 
 

Kampanjan materiaalit

Eväät elämään -kampanjan seurakunta- ja tiedotusmateriaalit löytyvät täältä.

Materiaaleihin