EVÄÄT ELÄMÄÄN

Auta Ugandan pakolaislapsia

LAHJOITA!

Auta Ugandan pakolaislapsia

LAHJOITA!

Auta sodan kauhuja paenneita pakolaislapsia

Ugandassa Bidibidin pakolaisasutuksessa elää sodan kauhuja paenneita eteläsudanilaisia. Perheet on revitty rikki – leirillä suurin osa on lapsia ja naisia – ja turvallisuuden tunteeseen on tullut särö.

En tiedä, missä äiti on. Sota erotti meidät. – Fiona

Vaikka asutuksen on tarkoitus olla välivaihe, tuntuu se kaupunkimaisuudessaan lopulliselta. Lapsilta puuttuu toivo tulevaisuudesta eikä esimerkiksi koulutarvikkeisiin ole varaa. Traumaattisten kokemusten jälkeen tarve on mahdollisimman normaalille ja turvalliselle arjelle: riittävälle ruualle, leikeille ja koululle. Lapsuus on monelta viety liian aikaisin.

Tukemalla Eväät elämään -kampanjaa autat Ugandan pakolaislapsia pääsemään traumaterapiaan ja toteutat lasten toiveen leikeistä, koulunkäynnistä ja uuden oppimisesta.

Ole ihmeidentekijä! Lahjoita tai järjestä keräystempaus.

Lennätä pois sodan muistot - auta Ugandan pakolaislapsia

Muita tapoja auttaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 76551

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 558002

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 20 euroa tekstaamalla FIDA20 numeroon 16155

Tutustu kampanjaan

Näetkö?

Uskallammeko nähdä lähimmäisemme kivun? Tanssija-koreografi Minna Tervamäen kanssa toteutettu tanssiteos kysyy, näemmekö me Ugandan Bidibidissä asuvat kymmenet tuhannet pakolaislapset.

Katso video 
 

Urheilijat lankuttavat pakolaislasten hyväksi

Tunnetut urheilijat – mukana mm. SPV, Arttu Laitinen ja Nino Ärling, Mika Poutala sekä Mari Valosaari – lankuttavat Ugandan pakolaisten hyväksi. Yhteistyöyritykset lahjoittavat kampanjalle urheilijoiden lankuttamien minuuttien mukaan. Tule mukaan seuraamaan ja tutustu urheilijoihin ja yrityksiin. Voit lankuttaa itsekin ja pyytää ystäviäsi lahjoittamaan. Käytä silloin hastageita #eväätelämään ja #lankutahyvää

Tanssija-koreografi Minna Tervamäen puhutteleva tanssiteos puolestaan kuvaa tanssin keinoin, miltä pakolaisuus tuntuu. Tanssiteos Näetkö julkaistaan 3.5. klo 14. 

Tutustu urheilijoihin 
 

Bidibidi lapsen silmin

Bidibidin asukkaista suurin osa on naisia ja lapsia. Monet lapsista ovat menettäneet vanhempansa. Annoimme lapsille kameran ja he kuvasivat arkeansa. Tältä heidän maailmansa näyttää.

Katso video 
 

Pelko matkatoverina

Pakolaislasten silmät ovat nähneet liian paljon. Traumaattisten kokemusten seuraukset ovat yhä läsnä. Laukausten saattelemana kotinsa jättäneiden eteläsudanilaisten matkatoverina oli, ja on edelleen, pelko.

Lue lisää 
 

Turvattomana, ilman isää

Sota on repinyt perheet erilleen. Monet lapset ovat orpoja, ovat menettäneet ainakin toisen vanhemmistaan tai eivät tiedä, missä vanhempi on. Ilman vanhempaansa Bidibidissä elävät lapset ovat turvattomassa ja haavoittuvassa asemassa.

Lue lisää 
 

Katkennut koulutie

Koronapandemian seuraukset näkyvät jo nyt. Suljetut koulut ovat termiittien ja vuohien valloittamia. Oppilaiden opinnot ja valmistuminen eivät ole pelkästään hidastuneet vaan osalla ne ovat jopa jääneet täysin kesken ja elämä on ottanut uuden, ei-toivotun suunnan.

Lue lisää 
 

Näin tukesi auttaa Ugandassa

Autamme Ugandan pakolaislapsia käsittelemään traumoja, pääsemään kouluun ja leikkeihin sekä löytämään arkeen tavallisia rutiineja, elinkeinoja ja turvallisuuden tunnetta.
Lue lisää 
 

Tule mukaan!

Ilmoita seurakuntasi ihmeidentekijöiden joukkoon!

Lipaskeräysviikot ovat 16.-29.8.2021, mutta Eväät elämään -keräyksen ei tarvitse olla vain lipaskeräys. On olemassa monia muitakin hienoja tapoja, kuten hyväntekeväisyyskonsertit – vaikkapa olohuonekonserttina livestreamin kautta, Eväät elämään -brunssi tai kahvitus.  Muita hyviä ideoita ilman lähikontaktia ovat auton ikkunoiden pesu tai renkaiden vaihto tai  lähetyslounas kotiinkuljetuksella. Vain mielikuvitus on rajana! Myös kolehdin kerääminen on upea tapa tukea kampanjaa.

Edellisten vuosien tapaan tarjoamme keräyksen avuksi lippaat, liivit, esitteet, julisteet, kampanjavideot ja sähköisen materiaalipankin.

Ilmoita seurakuntasi mukaan kampanjaan jo tänään!

Ilmoittaudu 
 

Materiaalipankki

Eväät elämään -kampanjan materiaalit ovat jälleen tänä vuonna saatavilla ladattavassa muodossa. Kampanjamateriaaleihin kuuluu muun muassa videoita, PowerPoint-esityksiä ja tapahtumamateriaaleja.

Seuraa sivua, sillä se päivittyy kampanjan edetessä.

Materiaaleihin 
 

Perusta oma keräyslipas

Voit myös perustaa oman virtuaalisen keräyslippaan joko yksityishenkilönä tai seurakuntana. Se on helppoa ja vaivatonta! Kun olet perustanut lippaan, voit jakaa sitä muille ja seurata, miten summa kasvaa. Lennätetään sodan muistot pois yhdessä!

Perusta keräyslipas 
 

Tule kummiksi Ugandaan!

Kummina voit muuttaa yhden lapsen koko maailman sekä auttaa yhteisöä. Ugandan köyhät lapset ja pakolaislapset Bidibidissä tarvitsevat tukeasi. Tulisitko sinä kummiksi?

Lue lisää