Ajankohtaista

Tellus2016-lähetyskonferenssi kutsuu kyytiin

Tellus2016-lähetyskonferenssi innostaa jokaista löytämään paikkansa Jumalan missiossa. Ajankohtaisteemat avaavat monia tapoja toteuttaa maailman tärkeintä tehtävää.

Tellus2016:n neljä ydinteemaa ovat seurakuntien istutus, ihmiskauppa, pakolaisten ja muslimien kohtaaminen sekä teltantekijänä lähteminen.

− Lähetystyö on kotiovellamme, lähikaupungissa ja maan äärissä. Tellus järjestetään kaikkia niitä varten, jotka haluavat olla Jumalan käytössä tavalla tai toisella, kuvailee Fidan seurakuntayhteyksien koordinaattori Juha Lehtonen, joka itsekin on opetusvastuussa tapahtumassa.

Tellus2016-lähetyskonferenssi Lahdessa Sibeliustalossa 11.–12.3. #futurestartsnow
Lippujen myynti 4.3. saakka. Ryhmäliput ja majoittumisilmoitukset 29.2. mennessä.

Tapahtuman pääpuhujat, nuorisopastoriparikunta Dan ja Charlie Blythe, tulevat Hillsong Lontoosta.

− Dan on monikulttuurisen nuorisotyön multitalentti ja hänen sydämensä sykkii nähdä nuoren sukupolven elävän pelotonta elämää Jeesukselle. Charlie on tehnyt uraa muun muassa Thaimaassa ihmiskaupan uhrien parissa, kertoo Lehtonen.

Juha Lehtonen tutustui Blythen pariskuntaan Keravan U-turn-konferenssissa.

− Erityisesti minua puhutteli heidän sydämensä asenne ja julistuksessa voimakas Jeesus-keskeisyys.

Tellus2016-lähetyskonferenssi tarjoaa myös kiinnostavia kanavia, joissa esitellään ajankohtaisia teemoja teltantekijänä lähtemisestä muslimien kohtaamiseen.

Kanavia vetävät kokeneet ja innostavat asiantuntijat. Mukana on muun muassa suuren seurakuntaistutukseen erikoistuneen MNM-järjestön johtaja John Wagenveld ja teltantekijätyön pioneeri Aki Rocklin.

Lähetyskonferenssi yhdistää juniorit ja konkarit

Telluksen järjestelyistä vastaa ahkera talkoojoukko Lahden helluntaiseurakunnasta. Heidän tukenaan toimii tiimiverkosto, jossa ovat mukana Fida, Avainmedia ja Aikamedia. Musiikkivastuussa ovat Jonna ja Juha Kaukiainen.

Juha Lehtonen toivoo, että Telluksessa lähetystyön konkarit ja juniorit voivat kohdata ja solmia mentorointisuhteita.

Pioneerit ovat rakentaneet pohjan nykyiselle työlle, mutta tehtävä jatkuu, joten uusia sukupolvia tarvitaan.

− Unelmani on, että Tellus rohkaisee niitä, jotka ovat epäröineet omat kutsumuksensa kanssa. Unelmoin uudesta lähtijöiden ja lähettäjien aallosta ja uskon, että Telluksella on siinä tärkeä rooli, Lehtonen kuvailee.