Raamattukoulu avain sydänten saavuttamiseen
Papua Uudessa Guineassa on yli 800 etnistä ryhmää ja yhtä monta kieltä. Bulolon raamattukoulu varustaa seurakunnanistuttajia saavuttamaan niistä jokaisen Jeesukselle. Evankeliumi saa aikaan positiivisia muutoksia alkoholismin vaivaamissa kylissä.
MAAILMA MUUTTUU YKSI SYDÄN KERRALLAAN
Tule kuukausilahjoittajaksi (25€/kk):
Sinun tuellasi:
- varustamme pioneerievankelistoja saavuttamaan ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia
- varustamme seurakuntia palvelemaan yhteisöjensä perheitä ja lapsia
- tuemme nuorten kirkkojen kasvua terveeseen, raamatulliseen kristillisyyteen raamattukoulutuksen avulla
Suomalaiset lähetit ovat toimineet Papualla vuodesta 1968. Iso osa tämänhetkisestä työstämme tapahtuu vanhassa kultakaivoskaupungissa, Bulolossa, lähellä Laen satamakaupunkia. Fidan lähetit Pekka ja Ritva Kaijankoski toimivat aktiivisesti evankelioiden ja istuttaen seurakuntia.
Bulolossa on myös helluntailiikkeen raamattukoulu, joka on avainasemassa ihmisten saavuttamisessa. Raamattukoulu varustaa seurakunnanistuttajia koko maan tarpeisiin.
Raamattukoulusta valmistuneet opiskelijat lähetetään perustamaan uusia seurakuntia sen mukaan, mitä paikallista kieltä he puhuvat. Raamattukoulusta alkaneita seurakunnanistuttamisprojekteja on meneillään tällä hetkellä yli sadassa kaupungissa Papua Uudessa Guineassa!
Kirkko kylän keskellä
Samalla raamattukoulu toimii kuitenkin myös aivan lähiympäristössään. Oppilailla on säännöllisiä esirukoushetkiä lähialueiden saavuttamattomien kansojen puolesta, ja rukouksen seurauksena syntyy myös toimintaa. Parhaillaan on koulun kautta meneillään viisi seurakunnan istuttamisprojektia pienten etnisten ryhmien parissa.
– Sain tilaisuuden vierailla Yamap-kansan keskuudessa, jonka pariin istutetaan seurakuntaa. Yamap on etninen ryhmä, joka koostuu 2000 ihmisestä. He puhuvat omaa kieltään ja jopa Uusi testamentti on käännetty heidän kielelleen, kertoo Ulf Strohbehn, Fidan raamattu- ja lähetyskoulutuksen asiantuntija.
Monet ihmiset kylässä kärsivät alkoholin aiheuttamista sairauksista. Paikallinen pirtu on vahvaa ja tuhoaa maksan, silmät ja aivot. On vasta aikainen iltapäivä, mutta kohtaamme nuoria miehiä, jotka ovat jo aivan kännissä.
– On todella surullista kävellä tämän kylän läpi, niin paljon sairautta ja kärsimystä joka puolella, Ulf kertoo.
Kuva muuttuu, kun matka jatkuu ja seurue saapuu kirkkorakennukselle. Se on pieni kappeli, jonka raamattukoulun oppilaat ja kyläläiset ovat rakentaneet yhdessä. Kokouksia vietetään säännöllisesti, ja kylään on syntymässä seurakunta!
– Enemmän ja enemmän ihmisiä tulee tapaamaan meitä. He ovat nuoria uskovia ja ei voi muuta kun vain ihmetellä nähdessään eron näiden ihmisten ja aikaisemmin alempana kylässä näkemieni ihmisten välillä. He ovat vapaita huumeista, monet puhuvat paranemisihmeistä ja jopa heidän talonsa näyttävät paremmilta.