Ajankohtaista

Nepalissa toinen avustuskuorma on toimitettu

Fidan toinen avustuskuorma on jaettu maanjäristyksen runtelemassa Nuwakotissa.

Kathmandun pohjoispuolella sijaitseva Nuwakotin piirikunta Keski-Nepalissa on yksi pahimpia tuhoja kärsineistä alueista. Paikallisviranomaisten mukaan suurin osa alueen rakennuksista on sortunut.

Fida on toimittanut Nuwakotin alueelle yhteistyössä paikallisen kumppanijärjestönsä Transformation Nepalin kanssa kaksi avustuskuormaa telttoja ja ruokatarvikkeita.

Ensimmäinen jakelu suoritettiin Mandredhungan kylässä perjantaina 1.5. ja toiset Chainpurin kylässä tiistaina 5.5. sekä Bhaduwarin kylässä 6.5.

AUTA NEPALIA!

Kymmenellä eurolla yksi perhe saa viikoksi ruokaa.

Soita lahjoituspuhelimeen 0600-13234 (hinta 21,28 €).

Lahjoita verkossa tästä.

Tekstaa fida20 numeroon 16155 (20€) tai fida10 numeroon 16155 (10€)

Tee tilisiirto:

Fida International ry

IBAN-tilinumero: FI4122871800005256

BIC/SWIFT: NDEAFIHH

viitenumero: 558002

Tiistaina kuorma huopia, patjoja, telttoja sekä kuivattua riisiä, linssejä, ruokaöljyä ja suolaa tavoitti Chainpurin kylän.
– Ihmiset olivat iloisia ja kiitollisia. Tämä oli ensimmäinen avustus kylässä. Kylän henki näytti olevan hyvin yhteisöllinen, ja meitä oltiin vastassa isolla joukolla, kertoo jakelussa mukana ollut Fidan Terhi Teiskonlahti.

Fidan ja kumppanijärjestön organisoima apu on tähän mennessä tavoittanut yhteensä 264 kotitaloutta eli noin 1 300 ihmistä.

Riisiä on jaettu 4 590 kiloa, linssejä 240 kiloa, suolaa 120 kiloa ja ruokaölyä 120 litraa. Suojatelttoja on jaettu 264, huopia 264, vesikanistereita 15 ja patjoja 120. Neljälle koululle on jaettu yhteensä 16 suurta telttaa.

”Me selviämme yhdessä”

Kyläyhteisössä on 145 kotitaloutta. Nämä perheet ovat menettäneet kaiken. Transformation Nepalin tekemän kartoituksen mukaan kaikki kylän kodit ovat joko romahtaneet tai vaurioituneet, mutta vain neljä henkilöä kuollut.

Järistys sattui lauantaina keskellä päivää. Siksi myös lapset olivat poissa koulusta ja vanhempiensa kanssa peltotöissä, kaukana sortuvista rakennuksista.

– Tuntui hyvältä nähdä, että ihmiset saivat apua. Itselleni jäi maanjäristyksen kokeneena ja saman pelon läpikäyneenä myös vahva yhteisöllisyyden tunne.

– Me käymme tätä yhdessä läpi ja me selviämme tästä yhdessä. Me annoimme fyysistä apua, mutta koin itse myös saaneeni paljon rohkaisua vain viettämällä aikaa näiden ihmisten kanssa, Terhi kuvailee matkan tunnelmia.

Fida on usean vuoden ajan tukenut Nuwakotin alueella kyläkoulujen toimintaa ja uusien koulujen rakentamista. Joissain kyläyhteisöissä Fidan rakentamat uudet koulurakennukset ovat säilyneet pääosin vahingoittumattomina, mutta näissä kolmessa kylässä kaikki koulut ovat pahasti vaurioituneet.

Yhteisöissä tarvitaankin pitkäaikaista tukea, jotta ihmisten elämä saadaan takaisin raiteilleen.

Nepalin hallitus on raportoinut noin 7 600 ihmisen kuolleen ja noin 16 300 ihmisen loukkaantuneen järistyksessä. Kaikilla alueilla ei ole pystytty kartoittamaan tilannetta, joten luvut nousevat vielä.

Katso kuvat tiistain avustusjakelusta:

Lue lisää:
Avustus käynnissä Nepalissa
Avustustyö Nepalissa alkoi 
Katukeräys Nepalin hyväksi alkanut