Ajankohtaista

Nepalissa avustustyöt jatkuvat

Fidan kumppanien avustustyö Nepalissa jatkuu. Tärkeintä on saada perheille väliaikaiset asumukset ja lievitystä ruokapulaan. Suomen ulkoministeriö on myöntänyt Fidalle 60 000 euroa avustusprojektiin.

Huhtikuisten maanjäristysten vuoksi noin miljoonaa lasta jäi ilman koulua ja yli puoli miljoonaa kotia romahti. Fidan työalueista Nuwakotin piirikunta kärsi eniten. Alueen taloista noin 80% romahti ja ihmiset nukkuvat edelleen ulkona heppoisissa väliaikaisissa suojissa peläten monsuunisateita, satojen tuhoutumista ja kulkutautien leviämistä. Kastittomat ja köyhyydessä elävät dalitit ovat kaikista heikoimmassa asemassa, sillä heidän kotinsa olivat valmiiksi huonoimmista materiaaleista rakennettuja.

Nepalin katastrofi numeroin:

  • Järistyksessä kuollut 8786 ihmistä, joista 1098 Nuwakotin piirikunnassa
  • 8242 valtionkoulua tuhoutunut tai kärsinyt mittavia vahinkoja
  • Noin kaksi miljoonaa lasta on vaarassa jäädä kokonaan pois koulusta
  • Noin miljoona lasta käy koulua väliaikaisissa teltta/bamburakennelmissa

Lähde: Nepalin hallitukset 17.6. päivitetyt tiedot

Nepalia ovat piinanneet jatkuvat jälkijäristykset: jopa 30 000 eritasoista järistystä on raportoitu 17.6. mennessä.

Ruokaa, suojaa ja viljelyapua 2000 kotitaloudelle

Fidan tuella nepalilaiset kumppanijärjestöt ja seurakunnat ovat tähän mennessä auttaneet noin 2000 perhettä, yhteensä yli 10 000 ihmistä. Apuun on sisältynyt riisiä, linssejä, papuja, ruokaöljyä, suolaa, suojapressuja, huopia, patjoja, vesikanistereita ja hygieniatarvikkeita. Viljelystä elantonsa saaville perheille on jaettu riisinsiemeniä, jotta riisinkylvö saataisiin alulle, eikä ruokapula pahenisi.

Perheille on kesäkuun aikana jaettu rakennusmateriaaleja väliaikaisten suojien parannusta varten. Suojalle on kriittinen tarve, sillä monsuunikausi runsaine sateineen on alkanut.

Nuwakotissa viidelle koululle on toimitettu suuria katoksia, joissa noin 1800 oppilasta voi väliaikaisesti jatkaa koulunkäyntiä.

Fida on avustanut Nepalia lahjoitusvaroin. Jatkamme Nuwakotin alueella perheiden ja koulujen avustamista.

Ulkoministeriöltä 60 000 euroa Fidan Nepalin apuun

Suomen Ulkoministeriö on myöntänyt Fidalle 60 000 euroa Nepalin hätäapuun. Hanke alkaa tässä kuussa. Tavoitteena on tarjota Nuwakotin piirikuntien alueella kotinsa menettäneille perheille apua väliaikaisten kotien rakentamiseen, kouluille väliaikaisten suojien rakentamiseen sekä psykososiaalista tukea lapsille, vanhemmille ja koululuokille traumojen ja pelkojen käsittelyyn ja kriisitilanteesta selviämiseen.

Apu suunnataan erityisesti heikoimmassa asemissa oleville kastittomille ihmisryhmille. Yhteensä 3890 ihmistä, heistä 2000 lapsia, hyötyy avusta.

Kiitos kaikille Nepalia avustaneille!

 Tee lahjoitus Fidan Nepalin apuun verkossa tai lähetä tekstiviesti fida10 numeroon 16155.

LUE AVUNSAAJIEN HAASTATTELUT NUWAKOTISTA 12.6.