Ajankohtaista

Kymmenes Nenäpäivä näkyy ja kuuluu

Nenäpäivä, vuoden hauskin avustustempaus on taas täällä! Fida edistää Nenäpäivän tuella lasten hyvinvointia itäisessä Afrikassa.

Nyt jo 10-vuotias Nenäpäivä-hyväntekeväisyystempaus on tuonut yhdeksän kansalaisjärjestön kautta apua miljoonille kehitysmaiden haavoittuvassa asemassa oleville lapsille ja perheille.

Fidan kautta Nenäpäivän lahjoitusvaroja ohjataan konfliktien traumatisoimien lasten auttamiseen ja ruokaturvan parantamiseen ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivässä itäisessä Afrikassa.

Alueellisessa hankkeessa on koulutettu 100 opettajaa käyttämään ympäristöä säästäviä viljelymenetelmiä ja opettamaan niitä. Viljelymenetelmän nimi on Farming Gods Way (suom. Viljele ja Varjele), ja se hyödyntää esimerkiksi luomuviljelmiltä tuttuja permapenkkejä, vuoroviljelyä ja kateviljelyä.

Nenäpäivän tuella on istutettu 650 000 puuta ja perustettu 154 taimitarhaa. Lisäksi alueille perustettiin kaksi kasvihuonetta ja 171 henkilöä perusti kotipuutarhan. Mehiläisten hoidosta sai koulutusta 204 ihmistä ja hankkeessa perustettiin 250 uutta mehiläistarhaa.

Avun tehokkaasta perillemenosta vastaavat kutsumustietoinen, ammattitaitoinen henkilökunta ja kumppaniverkosto.

Nenäpäivä tv:ssä, netissä ja lähikaupassa

Nenäpäivä kutsuu mukaan monilla eri tavoilla. Ota osaa hauskanpitoon ja bongaa vinkit nauruhermoja kutkuttaviin tempauksiin: https://www.nenapaiva.fi/osallistu

Päivitä facebookin profiilikuvasi Nenäpäiväteemaiseksi ja kerro myös kavereille olevasi mukana: https://nenapaiva.mypose.fi

Älä unohda katsoa Nenäpäiväohjelmia Ylen kanavilta:
Kaikkien aikojen Euroviisut – RSO Nenäpäivän hyväksi to 3.11. klo 19, Yle TV 1 ja Radio Suomi
Nenäshow Yle TV2:lla perjantaina 11.11.

Nenät lymyilevät K-kaupoissa, Valintataloissa ja Siwoissa.

Lahjoita, jos huvittaa: https://donation.securycast.com/nenapaiva

Nenäpäivä-säätiön järjestämä Nenäpäivä-kampanja on hankkinut vuodesta 2007 lähtien varoja maailman lasten auttamiseksi. Sadat päiväkodit, koulut, oppilaitokset, liitot, yritykset, harrastusporukat ja julkisuudesta tutut henkilöt ovat osallistuneet vuosittain Nenäpäivään auttaakseen maailman lapsia keräämällä varoja järjestöjen työhön.

Suomalaisten lahjoituksilla Nenäpäivän toiminnassa mukana olevat järjestöt ovat saaneet merkittäviä tuloksia aikaan maailman lasten hyväksi. Työstä ovat hyötyneet lasten ja lasten perheiden lisäksi myös ympäröivät yhteisöt. Tänä vuonna Nenäpäivä-kampanja on 27.10.–13.11.