Ajankohtaista

Katukeräys Nepalin hyväksi alkanut

Lipaskerääjät yli sadalla paikkakunnalla keräävät varoja maanjäristyksen runtelemaan Nepaliin.

Fidan valtakunnallisen Eväät elämään -kampanjan piti startata toukokuun alussa Nepalin kastittomien lasten koulunkäynnin hyväksi. Lauantaisen maanjäristyksen jälkeen Fida päätti, että kampanjan tuottoja käytetään myös hätäapuun. Lisäksi tuotoilla tuetaan kehitysyhteistyötä, joka turvaa kastittomien lasten koulunkäynnin myös katastrofin jälkeen.

AUTA NEPALIA!

Soita lahjoituspuhelimeen 0600-13234 (hinta 21,28 €).

Lahjoita verkossa tästä.

Tekstaa fida20 numeroon 16155 (20€) tai fida10 numeroon 16155 (10€)

Tee tilisiirto:

Fida International ry

IBAN-tilinumero: FI4122871800005256

BIC/SWIFT: NDEAFIHH

viitenumero: 558002

Yli tuhat helluntaiseurakuntien lipaskerääjää on lähdössä liikkeelle noin sadalla paikkakunnalla. Keräys on aloitettu jo ainakin Toivakassa, Hangossa ja Vesannossa. Fidan työntekijätiimi selvittää parhaillaan Katmandussa suurimpia hätäavun tarpeita ja kohteita. Eniten järistys koettelee jo muutoinkin vaikeassa asemassa olevia, köyhiä ja syrjittyjä kastittomia ihmisryhmiä.

Kummikylä säästyi pahoilta tuhoilta

Fidan paikalliset kumppanit ovat saaneet alustavia tietoja maaseudulta. Maanjäristys on vaikuttanut 39 piirikuntaan Nepalin kaikkiaan 75 piirikunnasta. 11 piirikunnassa vahingot ovat vakavia. Järistysalueilta puuttuu telttoja, juomavettä ja ruokaa. Pahimmilla järistysalueilla jopa 85 % asunnoista on tuhoutunut. Bhaktapurin piirikunnassa noin 60% asumuksista on tuhoutunut. Tarvetta on suojalle, puhtaalle vedelle ja ruoalle. Keski-Nepalin Padampurissa sijaitseva Fidan 90 kummilapsen kotikylä on säästynyt pahimmilta tuhoilta. Vain muutama talo on sortunut. Keski-Nepalin Nuwakotin piirikunta on kärsinyt suurta tuhoa. Suurin osa vaikeakulkuisen alueen taloista on romahtanut ja kuolonuhreja on ensiarvioiden mukaan satoja. Tarvetta on suojalle, puhtaalle vedelle ja ruoalle. Fida on tukenut Nuwakotin alueella kyläkoulujen toimintaa ja uusien koulujen rakentamista. Fidan rakentamat uudet koulurakennukset ovat säästyneet tuholta, mutta useita vanhempia kouluja on sortunut maan tasalle.