Ajankohtaista

Fida lähettää apua Japanin maanjäristysalueelle

Avustuspaketteja rekan kyydissä.

Uudenvuodenpäivänä Japania ravistellut maanjäristys aiheutti laajoja tuhoja saarivaltiossa. 26 000 ihmistä on avun tarpeessa menetettyään muun muassa kotinsa. Fida lähettää paikallisten seurakuntien kautta hätäapua järistysalueelle. 

Talviset sääolosuhteet ja kylmät yöt koettelevat nyt kotinsa menettäneitä ihmisiä Ishikawan prefektuurissa Japanissa. Tiet ovat osin ajokelvottomia ja puhdas juomavesi puuttuu monilta järistyksen tuhoamilta alueilta. Ihmisten hätä ja turvattomuus menetysten jälkeen on suurta.  

He tarvitsevat perustarvikkeita selvitäkseen kylmissä olosuhteissa, mutta myös keskusteluapua ja terapiaa kokemuksen käsittelyä varten, kertoo Fidan japanilaisen kumppanikirkon Fukuin aluejohtaja Fang Sanrongzi. 

Fukuin prefektuuri sijaitsee pahoin järistyksestä kärsineen Ishikawan vieressä. Alueen seurakunnat alkoivat välittömästi avustaa Ishikawan asukkaita. Fukuissa toimiva raamattukoulu toimii tällä hetkellä yhteistyössä viranomaisten kanssa ja palvelee vapaaehtoiskeskuksena, jonne avustustarvikkeet lähetetään. Sangrozin mukaan tarvetta on erityisesti vaipoille, ruoalle, hygieniatarvikkeille sekä esimerkiksi peitoille. Lumen ja sateen varalle myös lämpöpeitot ovat välttämättömiä.  

Toimitamme tuhoista kärsivälle alueelle myös vesisäiliöitä. Haluamme auttaa niin paljon kuin mahdollista tässä muuttuvassa tilanteessa, joten muistakaa meitä ja alueen asukkaita rukouksin ja lahjoituksin, hän vetoaa suomalaisiin seurakuntiin. 

Fida toimittaa paikallisten seurakuntien kautta järistysalueelle apua 6 000 euron verran.