Ajankohtaista

Fida myöntää 90 000 euroa Etiopian ruoka-apuun

Etiopia kärsii pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin. YK arvioi, että noin 10 miljoonaa ihmistä, heistä 4,6 miljoonaa lapsia, uhkaa jopa nälänhätä.

Myönnetyllä avustuksella Fidan etiopialainen kumppaniseurakunta toimittaa ruokaa noin 5300 ihmiselle Wondon alueelle Etiopiassa.

Apu kohdistetaan erityisesti perheille, joilla on pieniä lapsia, odottaville ja imettäville äideille sekä vammaisille henkilöille. Ruoka-apuna jaetaan jauhoja, maissia, papuja ja ruokaöljyä. Näillä saadaan ihmisten päivittäinen energiantarve täytettyä ja ehkäistyä alle viisivuotiaiden lasten vakava aliravitsemus.

AUTA ETIOPIAN KUIVUUDEN UHREJA!
Lahjoita ruoka-apuun tästä

Soita lahjoituspuhelimeen (20,28 €) 0600-13234
tai tee tilisiirto:

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
BIC/SWIFT: NDEAFIHH

VIITENUMERO 572392

Pahin kuivuus vuosikymmeniin uhkaa ihmishenkiä

– Wondossa kuivuus on niin paha, että köyhimmät ihmiset eivät saa tarpeeksi ravintoa selviytyäkseen. Heitä uhkaa aliravitsemus ja jopa nälkäkuolema, joten tarve ulkopuoliselle avulle on välitön.Köyhimmillä alueilla on huonot mahdollisuudet selvitä kriisistä omin avuin, elinkeinot kun ovat täysin riippuvaisia säästä, Fidan kumppanikirkon edustaja Natnael Yonas raportoi.

– Köyhimmät perheet yrittävät myydä karjaansa alihintaan, jotta saisivat edes jotain millä ostaa ruokaa. Siltikään heidän varansa eivät riitä, sillä karjan hinta on romahtanut.
Fidan paikallinen kumppani, Etiopian Guenet-kirkon kehitysyhteistyöjärjestö (EGCDWO) toimittaa avun perille luotettavasti. Etiopian valtio jakaa avustusjärjestöille pahimmissa tarpeessa olevat alueet. Fidan kumppani on tehnyt Wondon alueella kattavan kartoituksen avuntarpeesta ja tarvittavat valmistelut ruokatoimituksia varten.

Ilmastopakolaisuus lisääntyy 

Kuivuusjakso on maassa pahin kymmeniin vuosiin ja sen arvioidaan vaikuttavan jopa 15 miljoonan ihmiseen tämän vuoden aikana. Kuivuus on seurausta El Niño -sääilmiöstä ja erityisen niukoiksi jääneistä kevätsateista. Etiopian maaseudulla valtaosa ihmisistä saa elantonsa pienviljelystä ja karjanpidosta. Siksi kuivuudella on hengenvaarallinen vaikutus miljoonien ihmisten arkeen.
Lähteet: YK:n humanitaarisen avun jaosto OCHA, EGCDWO

LEHDISTÖTIEDOTE 16.2.2016 | JULKAISUVAPAA HETI

Lisätiedot: Fidan avustustoiminnan päällikkö Ismo Salerto 040 829 2206 | ismo.salerto@fida.fi