Ajankohtaista

Fida antaa katastrofiapua Nepalin maanjäristysalueille

Fida antaa katastrofiapua Nepalin maanjäristyksen uhreille. Tuhoista saadaan pikkuhiljaa tietoja. Kuolleita on sunnuntai-iltapäivään mennessä löydetty yli 2 100, mutta uhriluku nousee edelleen.

Lauantaiaamuna sattuneen 7,9 magnitudin maanjäristyksen keskus oli noin sata kilometriä Nepalin pääkaupungista Katmandusta länteen. Järistyksen lähistöllä asuu miljoonia ihmisiä. Uutislähteiden mukaan nyt sattunut maanjäristys on pahimpia 80 vuoteen.

AUTA NEPALIA

Soita katastrofiavun lahjoituspuhelimeen 0600-13234 (hinta 21,28 €).

Tee tilisiirto

Fida International ry

IBAN-tilinumero: FI4122871800005256

BIC/SWIFT: NDEAFIHH

viitenumero: 558002 (Eväät elämään)

Fidalla on Nepalissa viisi ulkoministeriön tukemaa kehitysyhteistyöhanketta ja kummilapsitoimintaa. Hankkeissa työskentelee neljä suomalaista, jotka kaikki ovat kunnossa.

Fidan hankkeet tukevat koulunkäyntiä kastittomien yhteisöissä ja maithilinkielisen vähemmistön keskuudessa. Fidan ja paikallisen kumppanin nuorisokeskukset tukevat nuorten koulutusta ja työllistymistä. Lisäksi Fida tekee kyläkehitystyötä ja parantaa sanitaatiota.

Fida on yhdessä helluntaiseurakuntien kanssa juuri käynnistänyt valtakunnallisen Eväät elämään -kampanjan, jonka tuotoilla tuetaan kastittomien lasten koulunkäyntiä. Ohjaamme osan keräyksen tuotosta maanjäristyksen uhrien avustamiseen siltä osin, kun tarvetta työalueillamme ilmenee. Avun tarvetta selvitetään parhaillaan.

Fida seuraa maanjäristyksen jälkeistä tilannetta. Aiheesta lisää myös Fidan Facebook-sivulla ja Twitterissä @fida.fi