Ajankohtaista

Konffa kutsuu Keuruulle

"Konffa on huikea alku kesälle", toteaa Fidan seurakuntayhteyksien koordinaattori Juha Lehtonen.

Järjestyksessä 73. Juhannuskonferenssi kokoaa ihmisiä eri puolilta Suomea ja maailmaa Keuruulle. Lähetystyöllä on perinteisesti näkyvä rooli helluntaiseurakuntien järjestämässä kesätapahtumassa.

Juhannuskonferenssi, tuttavallisemmin konffa, on kasvanut vuosikymmenten saatossa yhdeksi suurimmista kristillistä kesätapahtumista Suomessa. IK-opiston alueelle odotetaan noin 30 000 juhlavierasta, joista noin 1 700 osallistuu suurtapahtuman talkootehtäviin.

Tänä vuonna konferenssin teemana on tulevaisuus ja toivo. Helluntaiseurakuntien monimuotoinen lähetystyö on monipuolisesti esillä konferenssiohjelmassa.

Missioteltassa tutuksi lähettien kanssa

Lähetysnäyttely on rakennettu aiempien vuosien tapaan Missiotelttaan.

Fidan seurakuntayhteyksien koordinaattori Juha Lehtonen kertoo, että lähetysnäyttelyn painopiste on tulevaisuuden lähetystyössä.

Lähetysnäyttely tarjoaa myös mahdollisuuden tavata lähetystyöntekijöitä henkilökohtaisesti ja kuulla uunituoreet kuulumiset eri työalueilta Aasiasta, Afrikasta ja Euroopasta.

‒ Tänä vuonna eri alueiden lähetit ovat vieläkin paremmin paikalla kuin aiempina vuosina, etenkin lasten ja nuorten parissa työskentelevät lähetit. On arvokasta, että konferenssissa voi tavata lähettejä henkilökohtaisesti, kertoo Lehtonen.

”Huikea aloitus kesälle”

Yksi konferenssin suosituimmista tilaisuuksista on lähetysjumalanpalvelus. Se järjestetään juhannuspäivänä kello 11. Puhujavieraana on tänä vuonna indonesialainen Shirley Siwi.

Juha Lehtonen muistuttaa, että lähetystyön eri teemoista ja ajankohtaisista haasteista kuullaan myös Visioteltan esitelmissä perjantaina ja lauantaina.

‒ Perjantaina on rukoustilaisuus lähetystyön puolesta ja samalla siunataan Eurotour-aktioryhmä matkaan. Perjantaina kysytään myös, mitä ihmettä seurakunta tekee globaalikasvatuksella. Lauantaina kuullaan suurkaupunkien ja niiden saavuttamattomien ihmisryhmien lähetyshaasteesta, Lehtonen esittelee ohjelmatarjontaa.

Keskikesän juhlan maukkaisiin perinteisiin kuuluvat lähetysletut ja lähetyskahvio, joiden tuotoilla tuetaan lähetystyötä.

Juha Lehtonen innostaa mahdollisimman monia lähtemään Juhannuskonferenssiin. Keuruulla on kolmen päivän ajan tarjolla poikkeuksellisen monipuolinen hengellinen kattaus.

‒ Mutta tärkeää on kaiken keskellä kysyä Jumalalta, mitä Hän haluaa puhua. Konffa on huikea aloitus kesälle. Siinä voi olla vähän irti seurakunnankin arjesta ja erottaa aikaa sille, että Jumala voi puhua.

* * * * * * *

”Konffaan pitää päästä hinnalla millä hyvänsä.” Lue Juha Lehtosen konferenssiblogi