Ajankohtaista

Aktio tuntuu sydämessä asti

Aktio on paikka palvella lähimmäistä ja Jumalaa.

Joka vuosi sadat eri-ikäiset kristityt Suomesta lähtevät aktioihin eli lyhytaikaisille lähetysmatkoille eri puolille maailmaa. Millaisia olivat kuluneen kesän aktiot Euroopassa?

Helsinkiläinen Rebecca Palmi toimi yhdeksänhenkisen aktioryhmän tiiminvetäjänä. Pääosin Malmin Saalem -seurakunnasta koottu ryhmä vieraili heinäkuun lopussa Itävallan ja Unkarin rajakaupungissa Sopronissa.

‒ Ryhmämme veti nelipäiväisen lastenleirin, johon osallistuivat orvot romanilapset, kertoo Palmi.

Aktio: mitä, missä, milloin, miten ja miksi + kesän 2017 kuulumiset. Kuuntele Fidan Lähetyslöylyt ke 13.9. klo 19-20 Radio Deissä. Mukana Rebecca Palmi, Ari Jutunen ja Juha Lehtonen.

Aktiolaiset pitivät leirillä raamatun opetustuokioita, ylistysmusiikkihetkiä ja erilaisia leikkejä. Lisäksi he osallistuivat paikallisen seurakunnan sunnuntaitilaisuuteen.

Mitä erityistä aktiomatkasta jäi mieleen?

‒ Rakkaus ja erityinen, syvä suhde, joka syntyi leirinohjaajien ja lasten välille, vaikka meillä ei ollut yhteistä kieltä.

Aktio opettaa toimimaan ryhmässä

Riihimäen Kotikirkon nuorisopastori Ari Juntunen johti kesällä aktioryhmää, joka osallistui Euroopan helluntaiyhteisön järjestämään Impact Montenegro -tapahtumaan.

Montenegrossa oli heinäkuun alussa kaikkiaan oin 150 aktiolaista 11 Euroopan maasta. Juntusen vetämässä suomalaisryhmässä oli 12 jäsentä, joista yhdeksän oli 14‒17-vuotiasta nuorta.

‒ Meidän ryhmä veti draamoja ja pelailtiin vähän pelejä paikallisten kanssa. Muutama meistä soitti myös katubändissä.

Juntunen kertoo, että ryhmän yhteishenki alkoi hitsautua jo keväällä, kun joukko ponnisteli kerätäkseen varoja yhteiselle aktiomatkalle.

‒ Aktion aikana hienoa oli meidän porukan tiimihenki, kaikki oli upealla asenteella messissä. Mieleen jäi tietty myös upeat Kotorin kaupungin maisemat, kertoo Juntunen.

Kiinnostuitko? Lue lisää aktioista.