Ajankohtaista

Tule kummiksi Udaipurin lapsille

Aloitimme kummilapsityön uudella alueella Intian Udaipurin slummeissa. Köyhimpien perheiden lasten osana on tehdä raskasta työtä, kuten kerätä romua ja roskia sen sijaan, että he pääsisivät kouluun.

Erityisesti tyttöjen oikeudet ovat uhattuna Udaipurin köyhimmillä alueilla. Intiassa on yleistä, että jos perheellä ei ole varaa kustantaa kaikkia lapsia kouluun, niin perheen poikien koulutukseen panostetaan. Tytöt saattavat joutua naimisiin tai töihin vain noin kymmenvuotiaina. Lapsiavioliitot ovat Intiassa yhä tavallisia.

Kummilapsiohjelma ehkäisee lapsiavioliittoja valistamalla perheitä lapsen oikeuksista ja lapsiavioliittojen haitoista. Kummina olet mukana torjumassa lapsiavioliittoja.

”Hei, olen Divya. Minulla on kummi Suomesta.” Kuusivuotiaan Divyan vanhemmat keräävät roskia ja romua työkseen. Heillä on vaikeuksia elättää neljää lastaan. Kummin tuella Divya saa mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.
Terveysvalistusta

Udaipurin yhteisöissä on pulaa puhtaasta juomavedestä ja puutteelliset käymäläolot aiheuttavat sairauksia. Lasten aliravitsemus on tavallista. Kummilapsiohjelma tarjoaa perheille monipuolista koulutusta terveyden ja puhtauden kohentamiseksi. Kummiohjelmaan on aluksi otettu noin 150 perhettä, ja työn vaikutukset ulottuvat jopa yli 5 000 asukkaan elämään.

Työtä syrjittyjen vähemmistöjen parissa

Osa kummilapsiohjelmassa olevista lapsista kuuluu Intian romaniväestöön. Kalbeliya-romanit ovat perinteisesti eläneet kiertolaisina, ja heidät tunnetaan käärmetanssistaan.

Toinen työn kohteena oleva ryhmä on lohar-heimo, jonka perheet keräävät työkseen metalliromua ja rautaa. Loharit ovat perinteisesti olleet kiertolaisia, eikä monikaan heistä siksi ole lukutaitoinen. Kastijärjestelmän pohjalla elävät loharit ovat äärimmäisen köyhiä.

Kummilapsiohjelma pyrkii nostamaan syrjittyjen väestöryhmien omanarvontuntoa ja tekemään heidät tietoisiksi omista oikeuksistaan.

Kumppanina Filadelfia-seurakunta

Käytännön työtä kanssamme Udaipurissa tekee Filadelfia-seurakunnan Community Development Projects -järjestö. Filadelfialla on noin 1400 paikallisseurakuntaa 14 osavaltiossa Pohjois-Intiassa, ja oma terveysasema, joka kouluttaa vapaaehtoisia kyläterveyshoitajia. Yhdessä Filadelfian asiantuntijoiden kanssa pystymmekin pureutumaan erityisesti terveysongelmiin.