Tule kummiksi

Intia: Udaipurin lapset

tule kummiksi kummilapsi kehitysmaasta fidan kummilapsityö kummikohteet

Kummina tuet lasten olojen kehittymistä ja parannat lasten oikeuksia. Liity nyt.

Miksi apuasi tarvitaan?

Rajastanin osavaltio tunnetaan tarunhohtoisesta Udaipurin järvikaupungista. Kaupunkia ympäröivät kymmenet slummit, joiden väestö elää köyhyydessä.
Suurin osa kummilapsista kuuluu syrjittyihin kansanryhmiin, joiden asema on kastijärjestelmän pohjalla. Lasten perheiden elinkeino on roskien ja romun kerääminen. Köyhyyden vuoksi lasten oikeus terveyteen, koulutukseen ja turvaan on uhattuna: He kärsivät aliravitsemuksesta ja taudeista, ja joutuvat tekemään raskasta työtä perheen elättämiseksi.
Erityisen huonossa asemassa ovat tytöt. Lapsiavioliitot ovat seudulla arkipäivää, joten monen tytön koulu jää varhaisen avioitumisen vuoksi kesken.

kummi udaipur deepika
”Minun nimeni on Deepika, olen neljävuotias. Asun äitini ja kahden siskoni kanssa. Äiti kerää roskia työkseen. Minä haluaisin isona olla opettaja. Sain oman kummin Suomesta. Pauliinan tuella minä pääsen kerhoon ja yhteisöni saa tukea.”

Intiassa kastisyrjintä pitää alempiin kasteihin kuuluvat vailla perusoikeuksia. Kummina parannat erityisesti syrjittyihin kasteihin kuuluvien lasten elämää! Kummilapsen kuukausikannatus: alk.35€/kk

Miten tukesi vaikuttaa?

Fidan työ parantaa lasten terveyttä ja koulunkäyntimahdollisuuksia kuudessa yhteisössä. Ensivaiheessa tavoitteemme on saada oma kummi noin 190 lapselle! Kummien tuella:
– Lapsille aloitetaan opetuksellinen kerho
– Äideille tarjotaan lukutaito-opetusta
– Perheille tarjotaan terveydenhoitajan ja kummilapsihankkeen henkilökunnan kotikäyntejä
– Yhteisöille annetaan valistusta mm. lapsiavioliittojen vaaroista sekä lapsen oikeuksista.
Tule mukaan parantamaan lasten elinoloja. Yhdessä voimme nostaa Udaipurin lapset köyhyydestä!

Kummilapsen kuukausikannatus on alk. 35€/kk

Tule kummiksi