Ajankohtaista

Mervi – Udaipurin ensimmäinen kummi

Mervi ryhtyi kummiksi pienelle intialaiselle Anjali-tytölle. Kummius toteutti lapsuudesta saakka kyteneen haaveen vaikuttaa maailman lasten asemaan.

”Olen pienestä tytöstä asti haaveillut siitä, että voisin omalla työlläni vaikuttaa maailman lasten ja naisten aseman kohenemiseen. Haaveeni pohjalta hakeuduin kätilön opintoihin, ajatellen lähteväni heti valmistuttuani töihin Aasiaan tai Afrikkaan.

Elämä tarjosi tässä kohtaa kuitenkin toisenlaisen mahdollisuuden ja sain valmistumiseni jälkeen kolme ihanaa tytärtä. Kiinnostukseni erilaisiin kulttuureihin johdatti minut kätilövuosien jälkeen lentoemännän työhön.

Omien tyttöjen kasvaessa aikuisuuteen oma lapsuudenhaaveeni alkoi nousta uudelleen pintaan ja ymmärsin, että tarvitsen syvällisempää tietoa eri uskonnoista ja kulttuureista, jotta voin paremmin ymmärtää ja auttaa eri lähtökohdista tulevia ihmisiä. Tämän pohjalta hakeuduin opiskelemaan uskontotieteitä teologiseen tiedekuntaan.

Teologian opintojen myötä pääsin työharjoitteluun Fidaan, jotta voisin tutustua heidän tekemäänsä kehitysyhteistyöhön. Työharjoitteluni aikana Fidalla oli juuri aukeamassa uusi kummikohde Intian Udaipuriin, johon minulla oli ilo tutustua.

Työni puolesta olen päässyt käymään usein Intiassa ja nähnyt monin paikoin lasten heikon aseman ja valtavan tuen tarpeen. Kuullessani uudesta kummikohteesta Udaipurissa tiesin heti, että me haluamme perheenä olla tukemassa pientä Anjali-tyttöä kohti parempaa tulevaisuutta.

Kummilapsityö on mielestäni tavattoman arvokasta työtä. Sen avulla monille lapsille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus koulunkäyntiin. Koulutus taas antaa vaativissa ja hyvin köyhissä oloissa eläville lapsille toivoa ja valoisamman tulevaisuuden.”

– Mervi Dansk

Kirjoittaja oli työharjoittelussa Fidan kehitysyhteistyötiimissä, ja oli tammikuussa 2018 avatun Intian Udaipurin kummikohteen ensimmäinen kummi.