Ajankohtaista

Auta taisteluiden uhreja

Järkyttävä Hamasin terrori-isku ja sitä seuranneet sotatoimet aiheuttavat suurta kärsimystä ja hätää Israelissa ja Gazassa. Fida auttaa väkivallan uhreja katastrofikassastaan.

Ensivaiheessa ohjaamme tukea kumppaniseurakunnille ja -järjestöille Israelissa. Samalla selvitämme mahdollisuutta auttaa humanitaarisen kriisin keskellä eläviä gazalaisia luotettavien yhteistyökumppaneiden kautta.

Fidan työ alueella

Fida on vuosia tehnyt Israelissa yhteistyötä paikallisten seurakuntien kanssa. Suomalaiset lähetit ovat viime vuosina avustaneet ystävyysseurakuntia muun muassa opetus- ja evankeliointityössä, päihdevieroitustyössä ja ihmiskaupan uhreiksi joutuneiden naisten turvakodissa.

Fida on tukenut Israelissa myös raamattu- ja opetuslapseuskoulua. Maassa asuu kaksi suomalaista perhettä yhteistyöseurakuntien työyhteydessä.

Fida teki aikoinaan yli kymmenen vuotta myös kehitysyhteistyötä palestiinalaisyhteisöissä Gazassa ja Länsirannalla yhteistyössä siellä toimivan raamattuseuran kanssa. Työhön kuului muun muassa kummikoulu Gazassa. Hankkeet loppuivat Suomen valtion kehitysyhteistyöleikkauksiin vuonna 2016.