Ajankohtaista

Afganistanilaisia perheitä on autettava – Fida aloittaa hätäapukeräyksen  

Afganistanilainen tyttö burkhaan pukeutuneena.

Afganistanilaisten elämä täyttyi hetkessä pelosta ja epätoivosta. Puolet maan kansasta on humanitaarisen avun tarpeessa, ja kodeistaan on paennut jo yli puoli miljoonaa afganistanilaista. Heistä 80 % on naisia ja lapsia. Fida aloittaa hätäapukeräyksen auttaakseen kriisin keskellä eläviä ja sitä paenneita perheitä. 

 Fida on toiminut Afganistanissa vuodesta 2014. Tällä hetkellä Fidan pitkäjänteinen kehitysyhteistyöohjelma maassa on osittain pysähtynyt. Aloitamme kuitenkin hätäapukeräyksen valmistautuaksemme auttamaan afganistanilaisia perheitä. 

Lahjoita apua afganistanilaisille perheille!  

Apua perustarpeisiin ja turvallisen elämän alkuun  

Afganistanin konflikti on kärjistynyt lyhyessä ajassa niin, että puolet maan kansasta on humanitaarisen avun tarpeessa. Noin puoli miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan, osa naapurimaihin. Jopa 80 % paenneista on naisia ja lapsia. Pelastakaa Lapset -järjestö arvioi viime viikolla, että noin 100 000 ihmistä on hakeutunut maan rajojen yli Iraniin ja Itä-Turkkiin. Aiempien vakavien konfliktien aikana myös esimerkiksi Tadžikistaniin muodostui suuria pakolaisleirejä.   

YK varoitti tällä viikolla, että Afganistanin humanitaarinen tilanne lähentelee täydellistä katastrofia, ja yhä useampi perhe yrittää pakoon väkivaltaa, aliravitsemusta ja maan peruspalveluiden romahtamista taloudellisen kriisin seurauksena. 

Aiomme auttaa lapsia ja perheitä Afganistanissa ja pakolaisia maan rajojen ulkopuolella täyttämään perustarpeensa ja pääsemään turvallisesti uuden elämän alkuun. He ovat menettäneet lyhyessä ajassa kaiken, ja tarvitsevat apua vielä pitkään.