Lahjoita katastrofi-apuun

Auta maanjäristyksen uhreja!

Eteläiseen Turkkiin iskenyt maanjäristys jätti tuhannet ihmiset kodittomiksi ja lisäksi viimeisimmän tiedon mukaan lähes 10 000  ihmistä on saanut surmansa.  Valtava järistys aiheutti laajoja tuhoja myös Syyriassa. Apua tarvitaan juuri nyt!

Järistysalueella tarvitaan kipeästi suojaa, kuten peittoja ja telttoja, sekä puhdasta vettä ja ruokaa. Ihmisten hätä on todellinen ja talvi tekee humanitaarisesta tilanteesta entistäkin vaarallisemman.

– Siellä on paikoin todella kylmä, ja nyt kun järistys tuhosi infrastruktuuria, siellä ei ole sähköä, ei vettä, ei ruokaa, raportoivat Fidan työntekijät.

Fida toimittaa hätäapua maanjäristyksen uhreille.  Lahjoittamallla Fidan katastrofikassaan autat myös maanjäristyksen uhreja. Lahjoita nyt!


Hätäapua maanjäristyksen uhreille

Muita tapoja lahjoittaa katastrofiapuun

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 36226

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 595133

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Ukrainalaiset tarvitsevat apuamme

Fida toimittaa humanitaarista hätäapua Ukrainaan ja sen naapurimaihin.

Sota on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan, jonka vaikutukset näkyvät kaikkialla maailmassa. Miljoonat ukrainalaiset ovat paenneet maasta.

”Avuntarve jatkuu vielä pitkään. Kumppanimme ovat paikalla ja auttavat. ” – Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni

Fida toimittaa hätäapua Ukrainaan. Lisäksi apua toimitetaan pakolaisille Unkariin, Slovakiaan ja Moldovaan. Keräyksen tuella hankintaan esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Sota aiheuttaa pitkäkestoiset traumat erityisesti lapsille. Siksi keräyksen tuella järjestetään myös psykososiaalista tukea toipumiseen. Fidalla on useita yhteistyötahoja Ukrainassa ja sen naapurimaissa: seurakuntia ja avustusjärjestöjä, joilla on pitkäaikainen läsnäolo ja kokemus avustustyöstä.

Lahjoita ja auta!

Anna lahja Fidan Ukrainan hätäapuun. Kiitos lahjastasi!


Hätäapua ukrainalaisille

Muita tapoja lahjoittaa Ukrainaan

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa Ukraina-apuun numeroon 46003

Tee tilisiirto

Ukraina-apu:
Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570077

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Mitä apusi saa aikaan?

Ukrainaa kohdannut tragedia on yksi Fidan historian suurimmista avustusoperaatioista. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Fidan kautta avustustyöhön jo miljoona euroa. Ukrainan sodan keskellä elävien ja sitä paenneiden hätä on edelleen suuri.

Kokosimme yhteen tiedot siitä, mihin apua on jo ohjattu tähän mennessä.

Lue lisää 
 

Nälkäkriisi syvenee Ugandassa ja Burundissa

Nälkä koettelee hirvittävällä tavalla eri puolilla maailmaa. Ukrainassa käytävän sodan vaikutuksesta ruoan saanti on heikentynyt. YK:n alainen maailman ruokaohjelma arvioi, että nälkäisten määrä kasvaa tänä vuonna 47 miljoonalla. Köyhyys, nälkä ja taudit estävät jopa lasten pääsyn kouluun Fidan työntekijöiden raportien mukaan. Voimat eivät riitä oppimiseen, kun arki on taistelua elämästä ja kuolemasta. Välillä ei edes tiedä, saako ruokaa lainkaan. Sinä voit lievittää taistelua lahjoittamalla. Lahjoita ja anna lapsille mahdollisuus tulevaisuuteen.

Olen epätoivoinen, sillä minun pitäisi huolehtia perheestäni. Tarvitsemme lisää ruokaa, mutta sen sijaan meillä on sitä koko ajan vähemmän. – ugandalainen nainen.

Karamojan alueella Itä-Ugandassa ruokatarvikkeita ei juuri ole enää saatavilla ja alueen asukkaiden ruokavalio on puutteellinen. Ihmiset elävät akuutissa ruokakriisissä, jota loppuvuoden heikko satokausi ja muun maailman kriisit vaikeuttivat entisestään. Burundissa hinnat ovat nousseet niin, että perheiden on mahdotonta ostaa ruokaa – eikä sitä edes ole riittävästi kaikille.

Taistelu ruuasta on todellista. Perheet tarvitsevat akuuttiin hätään ruokakasseja, jotta voimat riittävät arjen askareisiin. Fida toimittaa humanitaarista apua Ugandaan ja Burundiin yhdessä pitkäaikaisten paikallisten kumppanien kanssa. Apu menee perille sinne, missä hätä on suurin. Kiitos lahjastasi!


Lahjoita nälkäkriisin keskellä eläville

Muita tapoja lahjoittaa nälkäkriisiin

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 36226

Tee tilisiirto

Ugandan ja Burundin nälkäkriisi

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 595133

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Ugandan ja Burundin uutiset huolestuttavat

Ilmastonmuutos ja raju inflaatio ovat syösseet kaikista köyhimmät nälän partaalle Itä-Afrikassa. Ihmisten huomion ollessa Ukrainan sodassa, nälkäapu uhkaa jäädä ilman tarvittavia varoja. Helmikuu on kohtalon kuukausi esimerkiksi Ugandan Karamojassa.

Lue lisää