Lahjoita katastrofi-apuun

Nälkäkriisi on pahin vuosikymmeniin

YK:n alainen maailman ruokaohjelma arvioi, että nälkäisten määrä kasvaa tänä vuonna 47 miljoonalla Ukrainan sodan ja sen seurausten myötä. Humanitaarinen hätä on todellinen niin Ukrainassa kuin Kongossa, Myanmarissa  ja Jemenissäkin. Inflaation myötä ruoan hinta on kaksinkertaistunut – se tarkoittaa sitä, että köyhät perheet ovat entistäkin ahtaammalla. Kuukauden ruoka-apu jemeniläiselle perheelle on nyt 100 euroa.

– Ruokatilanne on Jemenissä nyt erityisen vaikea, sillä käynnissä olevan konfliktin lisäksi hinnat ovat nousseet valtavasti suhteessa tulotasoon. Ihmiset eivät vain pysty täyttämään perheensä perustarpeita, kertoo jemeniläinen työntekijä Lofti.

Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle ja selviytymistaistelu on päivittäistä. Mielessä on vain seuraavan aterian jahtaaminen. Nukahdanko tänään miten tyhjällä vatsalla on jokapäiväinen kysymys. Esimerkiksi Fidan humanitaarisen tuen piiriin päässyt jemeniläinen äiti kertoo halanneensa lastaan ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Selviytymisen tarve oli ohittanut siihen asti kaiken muun. Vasta kun ihmisen perustarpeet ovat tyydytettyjä, voi hän elää täyttä elämää ja huolehtia ympärillään olevien ihmisten hyvinvoinnista. Lahjoittamalla sinä voit antaa äideille mahdollisuuden tarjota perheelleen ruokaa.

Fida toimittaa humanitaarista apua Jemeniin, Ukrainaan, Myanmariin  ja Kongoon yhdessä pitkäaikaisten ja paikallisten kumppanien kanssa. Näin apu menee perille sinne, missä hätä on suurin. Kiitos lahjastasi!


Lahjoita nälkäkriisin keskellä eläville

Muita tapoja lahjoittaa katastrofiapuun

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 36226

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 595133

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Ukrainassa on sota

Fida toimittaa humanitaarista apua Ukrainaan ja pakolaisille Unkariin. Myös Moldovaan ja Slovakiaan toimitetaan ruoka-apua pakolaisille.

Sota on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan, jonka vaikutukset näkyvät kaikkialla maailmassa. Miljoonat ukrainalaiset ovat paenneet maasta.

”Avuntarve jatkuu vielä pitkään. Kumppanimme ovat paikalla ja auttavat. ” – Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni

Fida toimittaa hätäapua Ukrainaan. Lisäksi apua toimitetaan Unkariin, Slovakiaan ja Moldovaan pakolaisten keskuuteen. Keräyksen tuella hankintaan esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Sota aiheuttaa pitkäkestoiset traumat erityisesti lapsille. Siksi keräyksen tuella järjestetään myös psykososiaalista tukea toipumiseen. Fidalla on useita yhteistyötahoja Ukrainassa ja sen naapurimaissa: seurakuntia ja avustusjärjestöjä, joilla on pitkäaikainen läsnäolo ja kokemus avustustyöstä.

Lahjoita ja auta!

Anna lahja Fidan humanitaariseen katastrofiapuun. Kiitos lahjastasi!


Hätäapua ukrainalaisille

Muita tapoja lahjoittaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa Ukraina-apuun numeroon 46003

Tee tilisiirto

Ukraina-apu:
Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570077

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Mitä apusi saa aikaan?

Ukrainaa kohdannut tragedia on yksi Fidan historian suurimmista avustusoperaatioista. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Fidan kautta avustustyöhön jo lähes miljoona euroa. Ukrainan sodan keskellä elävien ja sitä paenneiden hätä on edelleen suuri.

Kokosimme kesäkuussa yhteen tiedot siitä, mihin apua on jo ohjattu tähän mennessä.

Lue lisää 
 

Fidan Ukraina-apu on alkanut

Fidan humanitaarinen apu on alkanut Ukrainassa sekä Unkarissa. Avun vievät perille kumppanijärjestöt, jotka hätämajoittavat pakolaisia. Fidan työntekijä raportoi, että haavoittuvassa asemassa olevia pakolaisia uhkaa rajaseuduilla muun muassa ihmiskauppa.

Lue lisää