Lahjoita katastrofiapuun

Auta katastrofien uhreja – juuri nyt apua tarvitaan Kongossa

Lauantai-iltana Gomassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa purkautui tulivuori, jonka seurauksena tuhoutui myös Fidan tukema koulu. Alati savuava Nyiragongon vuori ei antanut merkkejä purkauksesta etukäteen, joten se tuli paikallisille täytenä yllätyksenä. Tulivuori ei ole vielä rauhoittunut ja jälkijäristykset aiheuttavat huolta Goman kaupungin asukkaissa. Ainakin 170 lasta on kateissa ja vähintään 500 kotia on tuhoutunut. Vahinkojen laajuutta selvitetään paikan päällä.  Laava on sulkenut teitä, sähköt ovat monin paikoin poikki, joiden seurauksena yhteydet eivät pelaa normaalisti. 256 oppilaan koulu romahti laavan alle.  Avustuksella hankitaan mm. ruokaa, vettä, suojaa sekä psykososiaalista tukea purkauksessa kärsineille ihmisille.  Kiitos lahjastasi!

Ihmiset täällä tarvitsevat apua. Tarvetta on vedestä, ruoasta ja suojasta. Monet kärsivät myös psykologisista vaikutuksista.  – Fidan työntekijä Faizi Welongo

Ruokaa ja suojaa Kongoon

Muita tapoja lahjoittaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 36226

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 574044

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Fida aloittaa avustustyön Gomassa

Kongon demokraattisessa tasavallassa jälkijäristykset aiheuttavat huolta Goman kaupungin asukkaissa, joista arviolta tuhannet ovat menettäneet kotinsa. Vahinkojen laajuutta selvitetään alueella, jossa Fida on aloittamassa humanitaarisen avustuksen. Fida on myöntänyt 50 000 euroa katastrofiapua purkauksessa kärsineiden hyväksi.

Lue lisää