Ajankohtaista

Unelmien koulu Nepalin köyhimmille lapsille

Nepalissa virallisesti jo kuopattu kastijärjestelmä elää edelleen ihmisten asenteissa. Kastittomat ovat heikoimmassa asemassa myös koulutuksen suhteen. Fida tukee erityisesti kastittomien lasten koulunkäyntiä.

Nepal on edistynyt kehitystavoitteissaan viimeisen vuosikymmenen aikana hurjasti onnistumalla esimerkiksi lähes puolittamaan köyhyyden. Edistys ei kuitenkaan ole tavoittanut syrjäisimpiä alueita ja kaikkia ihmisryhmiä.  Kaikkien lasten pääsy perusopetukseen ja opetuksen laatu on edelleen heikolla tasolla. Lisäksi vuosi sitten iskenyt maanjäristys teki suuria tuhoja erityisesti koulutussektorille.

Keräykseen voi osallistua seuraavilla tavoilla:
• Lahjoita klikkaamalla tästä.
• Lahjoita 10 euroa tekstaamalla fida10 numeroon 16155

Arviolta 95 % Nepalin peruskouluikäisistä lapsista aloittaa koulun. Monen koulutie kuitenkin jää lyhyeksi. Isompia lapsia näet tarvitaan elättämään perheitä ja etenkin tytöt naitetaan köyhimmillä alueilla jopa 12-vuotiaina.

Tilanne Nepalin eteläisessä osassa laahaa muuta maata jäljessä. Alueella asuu paljon kastittomia kansanryhmiä. Haasteena on saada myös alakastiset ja kastittomat mukaan koulutukseen.

Fida tukee kouluja ja opetuksen laadun parantamista

Fida tukee Nepalissa kahden kristillisen kansalaisjärjestön työtä kastittomien lasten koulunkäynnin ja oikeuksien hyväksi. Unelmamme on saada kaikki lapset Nepalin köyhimmillä alueilla kouluun.

Tähän tarvitsemme nyt apua! Pienelläkin avulla on suuri merkitys. Esimerkiksi yhden nepalilaisen nuoren saaminen mukaan lukutaito-opetukseen maksaa vain noin 7 euroa. Yhden lapsen koulunkäynti maksaa vuodessa vain 40 euroa.

Vieraile Unelmien koulu -kampanjasivuilla: www.eväätelämään.fi

Kampanja näkyy vielä pari viikkoa ympäri Suomea helluntaiseurakuntien vapaaehtoisten lipaskerääjien jalkautuessa kaduille.

Lahjoittamalla keräykseen voit auttaa meitä:

– varmistamaan, että köyhimpien perheiden lapset pääsevät kouluun.

– tukemaan koulun keskeyttäneitä lapsia palaamaan koulunpenkille.

– antamaan lukutaito-opetusta kylissä, joissa ei ole ollut mahdollisuutta käydä koulua.

– auttamaan esimerkiksi koulujen, vessojen, vesipisteiden ja luokkahuoneiden rakentamisessa.

– parantamaan opetuksen ja oppimateriaalien laatua niin, että kaikki – myös kielivähemmistöjen – lapset oppivat.