Ajankohtaista

Maailma kylässä -festivaaleilla keskustellaan radikalisoitumisesta ja turvallisuudentunteesta

Fidan paneelikeskustelussa turvallisuudentunteesta kohtaavat entiset vastarintaliikkeen perustaja ja pakolainen sekä psykologi Maailma kylässä -festivaaleilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.5. Helsingissä.

Fidan tuottama paneelikeskustelu Miksi ihminen radikalisoituu? – Turvallisuudentunteen merkitys pidetään Maailma kylässä -festivaaleilla sunnuntaina 27.5. klo 13.20 Taiga-pisteellä /Kansallisteatterin lämpiössä. Paneelissa kohtaa kolme keskustelijaa.

Suomen uusnatsistisen vastarintaliikkeen perustaja ja entinen johtaja Esa Holappa pohtii kokemuksensa kautta radikalisoitumisen syitä ja siitä irtautumisen mahdollisuuksia. Suomeen lapsena tullut sudanilainen opiskelija Angelina Arial miettii turvallisuudenkokemusta ja tulevaisuuden näkymiä erilaisen kulttuurin keskellä.

–Mistä löytyy toivo, jos paluu omaan kotiin ei ole enää mahdollinen?

Pastori, kriisi- ja traumaterapeutti Janne Hassinen ottaa kantaa, mitä tarvitaan, jotta jokainen voisi mahdollisimman hyvin, niin lähiympäristössään kuin jopa globaalisti.

Puolen tunnin paneelikeskustelun juontaa Katja Köykkä Fidasta. Keskustelua voi seurata myös reaaliaikaisena striimauksena Maailma kylässä -festivaalin youtube-kanavalla.

Ota kantaa, voita valokuvaus

Fidan järjestöpisteellä suurteltassa voi tutustua Eväät elämään -kampanjaan Irakin ja Kongon traumatisoituneiden lasten hyväksi, ottaa kantaa lasten hyvinvointiin ja osallistua arvontaan, jossa on palkintona valinnaisesti perhe- tai henkilövalokuvaus.

Fida secondhand -myyntipiste sijaitsee tänäkin vuonna tutulla paikalla suihkulähteen vieressä. Luvassa on hyvää tekevä valikoima moneen makuun kesäisessä hengessä.

Kampanjoimme myös tyttöjen kuukautisterveyden puolesta suomalaisen yrityskumppanimme Lunetten kanssa. Festivaalien aikana Lunette lahjoittaa jokaisesta ostetusta kuukautiskupista yhden kauttamme Tansaniaan. Kehitysyhteistyössämme tuetaan tansanialaistyttöjen ja -nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä kahdella paikkakunnalla osallistaen paikalliset yhteisöt ja perinneopettajat.

Suomen suurimpiin kuuluvan ilmaisen monikulttuurisuusfestivaalin teema on tänä vuonna Afrikka ja Lähi-itä sekä globaalit Agenda 2030- tavoitteet. Koko ohjelma ja lisätietoa: https://www.maailmakylassa.fi/

Fiilisbarometri