Ajankohtaista

Jumala kutsui Nepaliin

Fidan Terhi Teiskonlahti selvisi 7,8 magnitudin maanjäristyksestä. Hän tietää, että Nepal tarvitsee materiaalista apua ja rukousta.

 

Nepal lauantaina 25. huhtikuuta 2015 kello 11.56: Kun maa järkkyi, Terhi Teiskonlahti oli kansainvälisessä seurakunnassa Katmandussa. Vajaan minuutin raju järistys tuntuu ikuisuudelta.

– Satuin olemaan seinän ja pilarin vieressä. Ajattelin, että saatan jäädä tähän roikkumaan, mutta muut vajoavat silmien edessä.

Terhi Teiskonlahti selvisi, ja lukemattomien jokapäiväisten jälkijäristysten vuoksi pihalle pakenemisesta tuli rutiinia.

Noin 9 000 ihmistä kuoli ja yli 23 000 loukkaantui maanjäristyksessä. Luvut olisivat voineet olla paljon pahemmat.

– Oli varjelus, että järistyksen aikana ihmiset olivat ulkona töissä ja lapset eivät olleet koulussa.

Ovi, jonka Jumala avasi

Terhi Teiskonlahti on kasvanut maaseudulla Ylöjärven Viljakkalassa. Hän oppi lapsena iltarukoukset ja kävi seurakunnan kerhossa. Kun Terhi oli kuusivuotias, ystävän perhe lähti lähetystyöhön Tansaniaan.

– Afrikan Tähdestä katsottiin, mihin kohtaan he suunnilleen menevät.

Saman ystäväperheen kautta Terhi osallistui 15-vuotiaana Suomen Lähetysseuran rippikouluun.

– Siellä tein päätöksen seurata Jeesusta ja rupesin muutoinkin tekemään tietoisia valintoja.

Terhi Teiskonlahti opiskeli ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi pääaineenaan vesi- ja jätehuolto. Lähtö aiemmin tuntemattomaan Nepaliin tuli eteen pika-aikataululla syksyllä 2013, mutta Terhi tiesi, että tämä oli ovi, jonka Jumala avasi.

– Tulin aamulennolla. Mentiin pienellä valkoisella taksilla läpi kaupungin. Huomasin, että kaikkialla on suitsukkeiden tuoksu. Hindut herättelivät puja-kellolla jumalia, muistelee Terhi saapumistaan.

Lapset kouluun

Työssään teknisenä neuvonantajana Terhi näkee työn tulokset – sen, että ”on oikeasti päästy eteenpäin”.

– Unelmoin siitä, että lapset pääsevät kouluun, erityisesti tytöt. Että ihmiset löytävät tien ulos köyhyydestä. Ja kastittomat löytävät oman arvonsa ja tietävät, että joku välittää heistä.

Eväät elämään 2016 kerää varoja Nepalin köyhimpien lasten koulunkäyntiin. Lue lisää: www.eväätelämään.fi 

Vuosi Nepalin maanjäristyksestä: lapset edelleen väliaikaisissa kouluissa

Eväät elämään -keräys alkaa maanjäristyksen vuosipäivänä