Ajankohtaista

Fidan kampanja kerää varoja katulapsille

Kenian pääkaupungissa Nairobissa asuu arviolta 60 000 katulasta. Useat heistä ovat karanneet kotoa äärimmäistä köyhyyttä, vanhempien päihdeongelmia ja perheen hajoamista.

Päivisin katulapset yrittävät saada jotain syödäkseen, ja yöllä he pakenevat hyväksikäyttäjiä. Osa jopa sitoo itsensä köysillä ennen nukkumaan menoa, jottei heitä raiskattaisi.

Kestääkseen katuelämää, lapset turvautuvat usein liiman haisteluun. Se turruttaa tunteet ja saa myös vatsan tuntumaan kylläiseltä ja olon lämpimältä.

Koska katulasten elämä on jokapäiväistä taistelua, jää useilta koulu käymättä.

Lahjoita eväät elämään katulapsille!

Lahjoita verkossa tai tekstaa fida20 numeroon 16155 (20 euron lahja)

Kiitos tuestasi! http://www.eväätelämään.fi

 

Katulasten keskellä, Nairobin Kawangwaren slummissa, toimii katulapsikeskus Maisha Poa, Fidan tämänvuotisen Eväät elämään -hyväntekeväisyyskampanjan yksi keräyskohteista.

Tuhansien lasten apuna

Keskus tarjoaa katulapsille ilmaisen ruokailun, peseytymismahdollisuuden sekä henkistä ja hengellistä tukea. Katulapsille on myös tarjolla ohjaus- ja tukitoimintaa, minkä lisäksi heidät pyritään ohjaamaan takaisin kotiin ja koulunpenkille. Esimerkiksi vuoden 2015 loppuun mennessä Maisha Poan työntekijät olivat ohjanneet 640 lasta kadulta takaisin koteihinsa.

Tämän lisäksi tuhannet katulapset ovat saaneet mahdollisuuden koulunkäyntiin sekä saaneet vaatteita, ruokaa ja hygieniatuotteita.

Maisha Poan yhteydessä toimii myös seurakunta, joka on erityisesti katulapsia ja heidän perheitä varten.

– Tässä seurakunnassa he ovat tervetulleita sellaisena kuin ovat, jopa haisevina, seurakunnan pastori Mary Muturi kertoo.

Tämä ei ole itsestäänselvyys, sillä useimmat alueen seurakunnat eivät päästä likaisia katulapsia tilaisuuksiinsa.

– Perustimme seurakunnan tavoittaaksemme kaduilla asuvia perheitä. Jeesus tuli kadoksissa olevien, vähimpien ja viimeisten luo. Katulapset ovat juuri heitä.

Fidan yhdeksättä kertaa järjestämään keräykseen on ilmoittautunut lähes 70 seurakuntaa eri puolilta Suomea. Kerääjät tunnistaa Fidan oransseista keräysliiveistä.

Kampanjalla kerätään varoja Fidan lasten oikeuksia edistäviin hankkeisiin Itä-Afrikassa. Fida tukee katulasten ja muiden äärimmäisessä köyhyydessä elävien lasten koulutusta ja oikeuksien toteutumista kuudessa maassa.

Kampanjaan voi osallistua lahjoittamalla esimerkiksi 20 euroa tekstaamalla fida20 numeroon 16155.  Lisätietoa kampanjasta: http://www.evaatelamaan.fi/