Opettaja taulun luona.

Epäonnistunut vai onnistunut opettaja?

Kymmenvuotisen opettajan uransa aikana bangladeshilainen Maya Pandey on kuullut ja nähnyt monenlaista. Hän nauttii opettamisesta ja siitä, että saa kohdata lapsia ja nuoria – heidän haasteensa eivät jää huomaamatta. Hänen kotiseudullaan maalla lapsiavioliittoja tapahtuu, vaikka se on lailla kiellettyä. Joskus kuullessaan naittaimisaikeista koulu ja viranomaiset yrittävät estää.

Lue lisää
Lamia koululla.

13-vuotias Lamia esti ystävänsä lapsiavioliiton

Kasvavassa iässä oleva lapsi on herkkä ja tarvitsee aikuisen suojelua. Toisinaan pyrimme säästämään lapsia elämän raadolliselta puolelta, mutta joskus sen paljastaminen on elintärkeää. Bangladeshilaisille tytöille tietoisuus lapsiavioliittojen vaaroista on tärkeää, jotta he voivat suojella omia oikeuksiaan.  

Lue lisää
Suvi istuu työpöytänsä ääressä hymyillen.

Pohjois-Karjalasta Bangladeshiin

Suvi Arghon kutsu vei hänet toiselle puolelle maailmaa taistelemaan lasten oikeuksien puolesta. Hän haluaa tehdä osaltaan kaikkensa, etteivät tytöt joutuisi liian aikaisin naimisiin.

Lue lisää

Lapsiavioliittojen loppu

Fida teki vuonna 2019 työtä monissa kylissä ympäri Bangladeshia ehkäistäkseen lapsiavioliittoja. Kolme kyläläistä kertoo, miten he ovat taistelleet haitallisia perinteitä vastaan.

Lue lisää