Lapset rauha-kerhossa.

Miten kouluissa voisi rakentaa rauhaa ja yhteyttä? Kongolaiset koulut näyttävät esimerkkiä! 

Vuosikymmeniä jatkuneiden konfliktien repimässä Kongon demokraattisessa tasavallassa tuhannet ja taas tuhannet ovat kohdanneet menetyksiä ja kipua sukupolvien ajan. Etnisiä konflikteja, sotaa, luonnonkatastrofeja, köyhyyttä ja sosiaalisia ongelmia. Tämä kaikki uhkaa koko maan kehitystä ja ihmisoikeuksien toteutumista. Tulevaisuuden rakentamisen edellytyksenä on yhteyden palauttaminen ihmisten ja yhteisöjen välille. Keskeisessä roolissa tässä on koulu. Siellä kasvaa huomisen johtajia.  

Lue lisää
Ida Elina, Chico Muya, Sabina Muhiya ja Lucia Mwangati.

Nyt alkaa Eväät elämään -kampanja!

Vuonna 2019  popkanteletar Ida Elina julkaisi koskettavan Saman taivaan alla -kappaleen Kongon demokraattisen tasavallan lasten hyväksi osana Fidan kampanjaa. Nyt samainen kappale saa uuden muodon, kun Ida Elina ja kongolaistaustaiset laulajat yhdistävät voimansa tämän vuoden Eväät elämään -kampanjassa.

Lue lisää
Ugandalaispoika kirjojen kanssa.

Passi, hammasharja ja lukutaito 

Kyllähän kuka tahansa voi oppia lukemaan, eikö vaan? Mutta entä jos lähellä ei ole koulua, kirjoja – tai ketään, joka osaisi lukea? Lukutaito on ihmisoikeus, mutta nyt se on vain tietyn ryhmän etuoikeus. 258 miljoonaa lasta ei käy lainkaan koulua ja he jäävät elämän matkalla passintarkastukseen.

Lue lisää