Ajankohtaista

Toivoa Bangkokin slummeihin

Bangkokissa Phi Kon slummissa 400 perhettä asustaa lian, hökkeleiden ja huumekaupan keskellä.

Vierailemme yhdessä alueen 50 perheestä, joiden lapset ovat päässeet Fidan kummilapsityön avulla kouluun.

– Olen tyytyväinen elämään, kunhan selviämme päivittäin, kuvailee rappusilla istuskeleva perheenisä Plaimout, joka erottelee pullonkorkkeja pusseihin. Kilosta korkkeja hän saa noin 80 senttiä. Hän elättää perheensä perinnetansseilla, joita esittämällä saa turistialueilla 10 euroa viikossa. Sillä saa vain riisiä, puhdasta juomavettä ja peruselintarvikkeet.

Isä on onnellinen, sillä tytär Plannapath, 13, on päässyt Fidan kummituella kouluun.

Tule kummiksi Bangkokin slummilapselle!
Vain noin eurolla päivässä voit muuttaa yhden lapsen koko maailman.
Ilmoittaudu kummiksi tästä.

– Muuten emme pärjäisi koulumaksuissa, hän kertoo.

Kummituella kustannetaan myös tytön koulutarvikkeet. Tytär osallistuu projektiin kuuluvaan lasten kerhoon, jossa kuullaan rakastavasta Jeesuksesta.

Gift tekee kaikkensa lasten hyväksi

Fida työskentelee 12 miljoonan asukkaan Bangkokissa kahdella slummialueella kaupungin lävistävän joen rannoilla. Alueen pääelinkeinoja ovat huumeet ja prostituutio. Lasten kohtalona on seurata vanhempiensa jalanjälkiä. Elämää uhkaavat taudit ja seksuaalinen väkivalta.

Fidan ohjelma tukee 300 lapsen koulunkäyntiä ja tarjoaa perheille hengellistä opetusta.

Projektissa 15 vuotta työskennellyt Gift on nähnyt vuosien varrella niin suruja kuin ilojakin. Sydämessä on vahva kutsumus auttaa slummilapsia.

– Tunnen sääliä lapsia kohtaan. Se ei haihdu vuosien varrella. Joka kerta kun näen lapset, koen rakkautta, Gift kertoo.

Hänen unelmanaan on, että lapset saavat mahdollisuuden pärjätä elämässä. Se tapahtuu koulutuksen ja evankeliumin kautta.

– Minut tekee onnelliseksi se, että monen auttamamme lapsen elämä on muuttunut. Usea on saanut perheen ja hyvän työn, Gift kertoo.

Naisten piiri korjaa sydämiä

Toiminta käynnistyi vuonna 1982, kun Verner Raassina perusti New Life -keskuksen. Näkynä oli palauttaa slummin asukkaille ihmisarvoinen elämä. Viikoittain siellä kokoontuu kummilasten kerho ja naisten piiri. Yhdessä opetellaan käden taitoja ja kuullaan evankeliumia. Tilan täyttää iloinen puheensorina.

Kolmen lapsen äiti Kanopva on ollut neljä vuotta mukana.

– Täällä voimme yhdessä jakaa ilot ja surut. Tämä on minulle tärkeä paikka.

Kanopva kertoo, että hänen kummiohjelmassa mukana olleet lapsensa ovat menestyneet elämässä. Yksi on insinööri ja toinen työskentelee matkailualalla. 16-vuotias kuopus on päässyt musiikkikouluun.

– Täällä he ovat oppineet tuntemaan Jeesuksen. Kaikki hyvä on seurannut siitä.

Toimintaa vetää Apple, joka on vastannut Fidan kummityöstä lähes 20 vuotta. Apple haluaa välittää lämpimän kiitoksen Suomeen.

– Tuen avulla lapset ovat voineet käydä koulun loppuun asti. Kiitos, olette antaneet lukuisille lapsille hyvän elämän!