Urheilijat lankuttavat Ugandan pakolaislasten hyväksi

Bidibidissä jokainen tietää, miltä kipu, pelko ja menetys tuntuvat. Sota on jättänyt jälkensä. Fidan sosiaalisen median kampanja Instagramissa ja Facebookissa haastaa sinua näkemään lähimmäisesi toisella mantereella ja avaamaan sydämesi heidän kivuilleen.

Tunnetut urheilijat lankuttavat toukokuun aikana omilla Instagram- ja Facebook-sivuillaan livenä, jotta huomiomme kiinnittyy niihin, jotka tarvitsevat apua. Mukana lankuttamassa ovat  Niklas Räsänen, SPV ja Tommy Koponen, Mika Poutala, Mari Valosaari, Jani Sievinen, Antti Kontsas ja Marko Mesiäislehto sekä Arttu Laitinen ja Nino Ärling.

Tanssija-koreografi Minna Tervamäen puhutteleva tanssiteos puolestaan kuvaa tanssin keinoin, miltä pakolaisuus tuntuu. Katso tanssiteos Näetkö?

Voit joko jakaa urheilijoiden lankutusta omassa sosiaalisessa mediassasi tai tehdä oman lankutusvideon ja haastaa ystäväsi lahjoittamaan kampanjaan. Muista käyttää hastageita #eväätelämään ja #lankutahyvää

Tutustu urheilijoihin

Tommy Koponen ja SPV

Tämän vuoden Suomen Cupin mestari SPV on ”pohjalaisen salibandyn lippulaiva”. Miesten edustusjoukkue on menestynyt useana vuonna. Joukkueen päävalmentajana vuodesta 2006 on toiminut Tommy Koponen eli yksi seuran kolmesta perustajajäsenestä ja entinen pelaaja.

SPV:n joukkueen lankutusta voit seurata Instagramissa ja Facebookissa 7.5. klo 18.30.

 

Mika Poutala

Olympiapikaluistelijana suurelle yleisölle tutuksi tullut Mika Poutala on intohimoinen toisten auttaja. 16 vuotta ammattiurheilua ja neljät olympialaiset. Uransa jälkeen Poutala on työskennellyt ammattipuhujana ja yksityisyrittäjänä mentoroiden mm. urheilijoita.

Mikan lankutusta voit seurata Instagramissa @mikapoutala 4.5 klo 10

 

Niklas Räsänen

Ammattinyrkkeilijänä tunnetuksi tullut Niklas Räsänen on kilpaillut ammattilaisena jo vuodesta 2013. Pienen tauon jälkeen tavoitteet ovat selkeät ja ne ovat korkealla. Nyrkkeilyn lisäksi Räsänen rakastaa rumpujen soittoa ja lumilautailua.

Niklaksen lankutusta voit seurata Instagramissa @niklasrasanen_semivirallinen 14.5. klo 18

Kuva: Photolies.com

 

Mari Valosaari

Esteratsastaja Mari Valosaari satsaa hevosurheiluun nyt täysillä. Hevoset ja hyväntekeväisyys ovat lähellä sydäntä.  Vaikuttajana toimiva Valosaari tekee edelleen hevosalan lisäksi myös  juontajan töitä mm. radio Novalla.

Marin lankutusta voi seurata Youtubessa kanavalla Mari Valosaari 21.5. klo 19 (Huom. uusi aika!)

 

Jani Sievinen

Entinen uimari Jani Sievinen on moninkertainen maailmanmestari. 200 metrin sekauintia päämatkanaan uinut Sievinen toimii nykyisin valmentajana.

Janin lankutusta voit seurata Instagramissa @janisievinen 15.5. klo 18

 

Arttu Laitinen ja Nino Ärling

Tämän vuoden Talent Suomesta tutut Arttu Laitinen ja Nino Ärling tunnetaan mm. hurjista uimahypyistään. Huimapäisten nuorten laji dødsing on extreme-urheilua, jossa haetaan mahdollisimman näyttäviä hyppyjä.

Artun ja Ninon lankutusta voit seurata Instagramissa @arttulaitinen ja @ninoarling 11.5. klo 20

Kuva: Ivan Bessed

 

Antti Kontsas

Hintsa Performancella työskentelevä Antti Kontsas on toiminut 2014 lähtien Sebastian Vettelin valmentajana f1’ssä. Antin oma urheilu tausta on jalkapallosta FC TPS’s riveistä.

Antin lankutusta voit seurata Instagramissa @antti.kontsas 12.5. klo 16.30

 

Marko Mesiäislehto

Marko Mesiäislehto on oman sarjansa leuanvedon Suomen mestari, työskentelee parhaillaan insinöörinä, toiminut aiemmin pastorina USA:ssa. Marko nauttii urheilusta ja itsensä haastamisesta ja opiskelee työn ohessa teologiaa (MA).

Markon lankutusta voit seurata Fidan Facebookissa 15.5. klo 19

 

Minna Tervamäki

Minna Tervamäki on tanssija-koreografi ja entinen Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Monia arvostettuja palkintoja saavuttanut Tervamäki on esiintynyt kolmatta vuosikymmentä kestäneen uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Koreografina hän debytoi vuonna 2005. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut poikkitaiteelliseen yhteistyöhön useiden eri taiteilijoiden kanssa.

Kuva: Eetu Linnankivi

 

Yritykset lahjoittavat lankutettuja minuutteja kohden

Yritys-sponsorit lahjoittavat kampanjalle 100 euroa jokaista urheilijoiden lankuttamaa minuuttia kohden. SPV:n joukkueen kohdalla summa on 50 euroa /hlö. Tee hyvää – sinäkin voit lahjoittaa ja lankuttaa! Mukana kampanjassa ovat korujen verkkokauppa Hopea-Puro Oy, rakennusalan moniosaaja Remppa-Henkka Oykonevuokraamo Pikavuokraus Oyinsinööritoimisto Jonecon Oylääketieteellisten laitteiden maahantuoja Kuomed, kauppaketju Halpa-halli ja sijoitusyhtiö Samla Capital.

Haluaisitko sinäkin auttaa? #lankutahyvää

Voit auttaa lahjoittamalla tai haasta itsesi ja ystäväsi mukaan lankuttamaan.

  1. Kerro somessa, että osallistut Fidan urheiluhaasteeseen. Pyydä ihmisiä kommentoimaan postaukseen, että paljonko sitoutuvat lahjoittamaan esim. lankutettua minuuttia tai juostua kilometriä kohden.
  2. Lankuta! Tämän voit tehdä halutessasi livenä somessa. Lankutuksen sijaan voit kävellä, juosta, uida, tehdä kuperkeikkoja tai heittää koreja.
  3. Postaa lankutuksestasi #lankutahyvää, kerro Eväät elämään -kampanjasta (lisätietoja löydät näiltä sivuilta) ja merkitse @fidainternational julkaisuun.

Tehdään yhdessä hyvää!