Alkuopetus, luokat 1-2

Täältä löydät kuvaukset 1.-2.-luokille suunnatuista tunneista.

Matka Bangladeshiin

Miltä banglan kieli kuulostaa? Mitä ovat lapsen oikeudet ja miksi ne ovat tärkeitä?

Tällä toiminnallisella globaalikasvatustunnilla tutustutaan Fidan työntekijän Suvin johdolla Bangladeshiin ja lapsen oikeuksiin. Tunti rakentuu videon ympärille. Sen lomassa tehdään toiminnallisia tehtäviä: kokeilemme esimerkiksi kirjoittaa banglan kielen aakkosia ja harjoittelemme oman mielipiteen ilmaisua mielipidejana-leikin avulla. Yhdessä pohditaan, miksi lapsen oikeudet ovat tärkeitä. Tunnin lomassa tutustutaan Bangladeshiin maana.

Kesto: 45 min.

Tunnin tarkempi kuvaus (pdf) | LATAA

Vierailun voit tilata täältä.

Koulupolulla

Jokaiselle lapselle kuuluu oikeus koulunkäyntiin ja oppimiseen. Tällä tunnilla koulunkäyntiä tarkastellaan turvallisuuden näkökulmasta: mitä se oikeastaan tarkoittaa, miksi sillä on väliä, ja miten jokainen meistä voisi rakentaa turvallista ja onnistunutta koulupäivää.

Tunnin aihepiiriä lähestytään toiminnallisten tehtävien kautta. Oppilaat pääsevät esimerkiksi kuulemaan Davidin koulupäivästä ja keräämään pieniä hyviä tekoja oman luokan taloon. Tunnin päätteeksi nähdään terveisiä lasten leikeistä Ugandassa.

Tunti sopii useiden oppiaineiden sisältöihin (mm. UE, ET), tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun sekä teemapäiviin.

Kesto: 45 min.

Tunnin tarkempi kuvaus (pdf) | LATAA

Vierailu on varattavissa syyslukukaudesta 2024 alkaen.