Yhteinen maailmamme

TEHTÄVIÄ OPETUKSEEN

Tervetuloa oppimaan maailmasta, ihmisoikeuksista, kehitysyhteistyöstä ja auttamisesta!

Oppilaalle

Tältä sivustolta löydät Fidan globaalikasvatusmateriaalia, jota voit hyödyntää itsenäiseen opiskeluun. Jokaisesta teemasta on lyhyt esittely ja tehtäviä. Tehtävien vaikeustaso on merkitty tähdillä. Yhden tähden tehtävät ovat helpoimpia, kahden tähden tehtävissä on vähän enemmän haastetta, ja kolmen tähden tehtävät ovat haastavimpia.

Tee ja palauta tehtävät opettajalta saamasi ohjeen mukaan.

Mukavia oppimishetkiä!

Opettajalle

Tehtäväkokonaisuuksia on kaksi, ja voit valita niistä juuri teidän luokallenne sopivan tai hyödyntää vaikka molempia. Mitä on kehitysyhteistyö? -materiaali sopii 5.-9.-luokkalaisille, ja haastavimmat tehtävät myös toisen asteen opiskelijoille pohdintatehtäviksi. Yhteinen maailma -materiaali sopii hyvin alakoululaisille, intro ja kolmen tähden tehtävä myös yläkoulun puolelle.

Eritasoisten tehtävien tarkoitus on mahdollistaa materiaalin käyttö eriyttäen eri-ikäisten ja -tasoisten oppijoiden kanssa. Kaikki voivat aloittaa yhden tähden tehtävästä, ja jos se sujuu helposti, jatkaa seuraavaan tasoon. Tehtävät toimivat kuitenkin hyvin myös yksittäin. Yhden ja kahden tähden tehtävät on pyritty tekemään niin, että niistä voi suoriutua annetuilla tiedoilla. Kolmen tähden tehtävät ovat haastavia, ne edellyttävät omaa pohdintaa ja niissä tietoa voi joutua etsimään myös muualta.

Jos haluat oppilaan palauttavan tehtävät, ohjeista palauttamistavasta. Kirjoitustehtävien kohdalla voi halutessaan ohjeistaa myös merkkimäärän. Suurin osa kirjoitustehtävistä on pohdintatehtäviä, joihin ei ole oikeita tai vääriä vastauksia. Ne voi hyvin tehdä myös kevyemmin porukalla yhdessä keskustellen. Osan tehtävistä (sanapiilo ja aukkotehtävä) oppilas tekee sivustolla ja saa heti palautteen. Jos haluat dokumentoinnin näistä tehtävistä, on paras tapa pyytää kuva tehdystä tehtävästä. Tehtävät on ladattavissa myös tehtävämonisteena (PDF-tiedosto), jos jollekin oppilaalle toimii paremmin tehdä tehtävät paperille.

Toivottavasti materiaaleista on hyötyä työssäsi! Voit laittaa palautetta osoitteeseen globaalikasvatus@fida.fi.

P.S. Hyödynnä myös Fidan tarjoama mahdollisuus kutsua työntekijä kehitysyhteistyökentältä luokkaasi etävierailulle. Ota yhteyttä ja tilaa Fida-vieras luokkaasi!