TOIVON KIPINÄ

Lähetä lämpöä Euroopan köyhimmille

Lahjoita

Lähetä lämpöä Euroopan köyhimmille

Lahjoita

Lähetä lämpöä  

Ukrainan sota on syventänyt Itä-Euroopan romanien ahdinkoa. Hintojen voimakas nousu ja energiakriisi ovat köyhyyden keskellä liikaa. Hatarat tuvat tuovat viiman sisään saakka ja polttopuista on huutava pula. Liian moni menee nälkäisenä nukkumaan.  

Romanien kokema syrjintä ulottuu myös kriisin keskelle. Työmahdollisuudet ovat vähentyneet ja sotaa pakenevat ovat muita pakolaisia heikommassa asemassa. 

Osoita lähimmäisenrakkautta ja auta Itä-Euroopan romaneja kylmän talven keskellä.  

Keräyksen tuella tehdään ympärivuotista avustus- ja lähetystyötä Itä-Euroopan romanien parissa 12 maassa. Perheet saavat avullasi elintärkeää ruoka-apua ja polttopuita. Tukesi vaikuttaa lasten tulevaisuuteen, sillä he saavat tarvitsemaansa tukea koulunkäyntiin. Kiitos, kun olet sytyttämässä toivon kipinöitä!


Auta Itä-Euroopan romaneja

Muita tapoja lahjoittaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 77668

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 595502

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 15 euroa tekstaamalla FIDA15 numeroon 16155

Lähetä lämpöä

Ukrainan sota ja raju hintojen nousu tekevät Itä-Euroopan romanien elämästä henkiinjäämistaistelun.

Katso video 
 

Sota sotki Ukrainalaisen perheenäidin unelmat

Muistatko Mashan? Kaksi vuotta sitten kerroimme Toivon kipinä -kampanjassa ukrainalaisesta Mashasta, joka oli perustanut kaupan ja jolla oli suuria suunnitelmia romaniyhteisön osalle. Sota muutti kaiken myös pienessä romanikylässä Länsi-Ukrainan laidalla.

Lue lisää 
 

”Vaikka emme voi auttaa kaikkia, yhdenkin auttaminen on Jumalan silmissä kallisarvoista”

Kaaosta, kyyneliä ja tuskaa. Sitä Janne ja Anne Harjukoski ovat viime kuukausien aikana nähneet liikaakin auttaessaan Ukrainan sotaa paenneita. He kertovat, miten sota syventää Itä-Euroopan romanien ahdinkoa.

Lue lisää 
 

Perusta oma keräys

Voit perustaa oman keräyksen Itä-Euroopan romanien hyväksi. Jaa keräys ystävillesi somessa tai sähköpostitse ja pyydä heitä mukaan tuomaan toivoa romaneille. Voit järjestää keräyksen milloin vain esimerkiksi oman merkkipäiväsi lähestyessä. 

Perusta keräys 
 

Ilmoita seurakuntasi mukaan!

Meillä on ilo kutsua seurakuntasi mukaan kampanjaan! Voit tilata seurakuntaasi Toivon Kipinä –tilaisuuden, kerätä kampanjalle kolehdin tai järjestää lipaskeräyksen. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, kuinka voimme kerätä varoja Itä-Euroopan köyhimpien perheiden hyväksi.

Ilmoita seurakuntasi mukaan 
 

Kampanjamateriaalit seurakunnille

Tilaa Fidan asiakaspalvelusta: fida@fida.info