TOIVON KIPINÄ

Auta Itä-Euroopan romaneja selviytymään kylmästä talvesta.

Auta Itä-Euroopan romaneja selviytymään kylmästä talvesta.

ISO KIITOS KAIKILLE LAHJOITTANEILLE!

Ansiostanne sadat perheet saivat tänäkin talvena polttopuita, ruokaa ja vaatteita. Työ Itä-Euroopan romaniyhteisöissä jatkuu ympäri vuoden.


Seimen lapsi löytyi Romaniasta

Dzodzo on 8-vuotias romanipoika. Pitkään hänellä ei ollut omaa nimeä, vaan häntä alettiin kutsua Dzodzoksi, joka paikallisessa murteessa tarkoittaa pikkuporsasta. Äiti oli alkanut odottaa häntä vähän ennen avioitumistaan, eikä perheenisä hyväksynyt häntä omakseen.

Pienestä pitäen Dzodzo joutui oman perheen ja yhteisön hylkimäksi. Talvellakaan pojalla ei ollut tilaa omassa kodissaan. Isäpuoli osoitti hänelle paikan hevostallissa. Siellä poika nukkui oljissa viime joulunkin – aivan kuin seimen lapsi kaksi vuosituhatta sitten!

Nyt Dzodzon kohtalo käyttää kääntyneen. Hän on päässyt kotikyläänsä perustettuun iltapäiväkerhoon, joka tukee lasten koulunkäyntiä. Päivittäin poika onkin ensimmäisiä, jotka odottavat kerhon avautumista. Kerhon vetäjä Lidgia taistelee päättävästi sen puolesta, että Dzodzo hyväksyttäisiin kouluun.

Dzodzo ja monet muut syrjäisten romanikylien lapset saivat jouluna odottamansa lahjapussin, joka sisälsi myös lämpimiä neuleita. ”Multsumim”, me kiitämme -huudot saattelivat meitä, kun lähdimme seuraavaan kylään. Fidan Toivon Kipinä jatkaa läpi vuoden avun ja toivon levittämistä Itä-Euroopan köyhimmille lapsille.

Klaus ja Satu Korhonen, Romania

Lahjoita lämmin koti romanilapselle

Mitä avullasi saadaan aikaan?

25 € Polttopuita talveksi

30 € Kesäleirille osallistuminen yhdelle lapselle

50€/kk Köyhimpien perheiden säännöllinen ruoka-apu

450€/kk Lapsi- ja nuorisotyöntekijä romanikylien monitoimikeskukseen

 

Miten voit osallistua

Ilmoita seurakuntasi kampanjaan

Lue esimerkkejä ja ilmoittaudu kerääjäksi täältä.

Ilmoittaudu

Lahjoita verkossa

Sinun lahjoitustesi avulla voimme auttaa

Lahjoita

Tule kummiksi

Itä-Euroopan köyhimmät lapset etsivät kummeja. Voit valita kohdemaaksi Bosnian, Kosovon tai Albanian.

Liity kummiksi