TOIVON KIPINÄ

Lähetä lämpöä Euroopan köyhimmille

Lahjoita

Lähetä lämpöä Euroopan köyhimmille

Lahjoita

Nälkä ei odota kesää

Kylmä talvi syventää köyhien romaniperheiden ahdinkoa. Hatarat tuvat päästävät viiman sisään ja polttopuista on huutava pula. Kun sisälläkään ei ole lämmin, lapset ja perheet sairastavat paljon.

Talven myötä myös työmahdollisuudet vähenevät. Raskaat päivät kadulla metalliromua keräämällä tai kerjäämällä ovat usein ainoa mahdollisuus perheen elättämiseen. Silti liian moni menee nälkäisenä nukkumaan. Raju hintojen nousu on iskenyt kipeästi Euroopan köyhimpiin.

Kesällä on helpompaa, kun voi syödä hedelmiä luumupuusta. Talvella ei voi.

– Almira

Bosnialaisen Almiran lailla monen äidin hartain toive on, että lasten ei tarvitsisi nähdä enää nälkää. Sytytä toivon kipinä! Lahjoittamalla autat Itä-Euroopan romaneja.

Keräyksen tuella tehdään ympärivuotista avustus- ja lähetystyötä Itä-Euroopan romanien parissa 13 maassa. Perheet saavat avullasi elintärkeää ruoka-apua ja polttopuita. Tukesi vaikuttaa lasten tulevaisuuteen, sillä he saavat tarvitsemaansa tukea koulunkäyntiin. Kiitos, kun olet sytyttämässä toivon kipinöitä!

 


Auta Itä-Euroopan romaneja

Muita tapoja lahjoittaa

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 77668

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 595502

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 15 euroa tekstaamalla FIDA15 numeroon 16155

Lähetä lämpöä

Itä-Euroopan romanien hätä syvenee talvella. Katso koskettava video ja lahjoita. 

Katso video 
 

Eldina sytyttää toivon kipinöitä Bosniassa

Eldina Grabovic näkee toivoa siellä, missä muut näkevät helposti vain roppakaupalla haasteita. Hän on rohkaiseva vierellä kulkija lapsille ja naisille Tuzlan läänin köyhimmässä romaniyhteisössä, Poljicessa.

Lue lisää 
 

Perusta oma keräys

Voit perustaa oman keräyksen Itä-Euroopan romanien hyväksi. Jaa keräys ystävillesi somessa tai sähköpostitse ja pyydä heitä mukaan tuomaan toivoa romaneille. Voit järjestää keräyksen milloin vain esimerkiksi oman merkkipäiväsi lähestyessä. 

Perusta keräys 
 

Ilmoita seurakuntasi mukaan!

Meillä on ilo kutsua seurakuntasi mukaan kampanjaan! Voit tilata seurakuntaasi Toivon Kipinä –tilaisuuden, kerätä kampanjalle kolehdin tai järjestää lipaskeräyksen. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana, kuinka voimme kerätä varoja Itä-Euroopan köyhimpien perheiden hyväksi.

Ilmoita seurakuntasi mukaan 
 

Kampanjamateriaalit seurakunnille

Tilaa Fidan asiakaspalvelusta: fida@fida.info