Ajankohtaista

Ruoka-apu pitää lapset koulussa

Ruoka-apu

Ruoka-apu tarjoaa helpostusta Itä-Euroopan romanien vaikeaan arkeen ja mahdollistaa lasten pysymisen koulussa. Kun perheellä on ruokaa, lasten ei tarvitse olla kerjäämässä tai keräämässä muovia ja metallia rahan saamiseksi.

Ympäri Itä-Eurooppaa kumppaniseurakuntamme jakavat kaikkein köyhimmille romaniperheille ruokaa. Ruoka-apu tavoittaa tuhansia ihmisiä. Avun tarkoituksena on raivata kaikki syyt lasten koulunkäynnin esteistä. Kun perheellä on ruokaa, lapset jaksavat käydä koulussa eikä heidän tarvitse kiertää kerjäämässä koulussa käymisen sijasta. Ruoka-apu mahdollistaa myös sen, ettei lasten tarvitse kerätä muovia tai metallia kaupunkien kaduilta hankkiakseen perheilleen rahaa.

Vaikka Itä-Eurooppa näyttäytyy monelle suomalaiselle Euroopan halvimpana alueena, on hintataso kuitenkin varsin kova paikalliseen palkkatasoon nähden. Monin paikoin Itä-Eurooppaa ruoka on suhteessa huomattavasti kalliimpaa kuin Suomessa. Hinnat ovat erityisen kovia romaneille, joiden tulotaso jää kauas asuinmaidensa keskiarvosta.

Ruoka-avun merkitys korostuu erityisesti talvella, kun suurimman osan romanien tulonlähteistä muodostavia kausitöitä ei ole samalla lailla tarjolla kuin kesäisin. Seurakunnat jakavat tänä jouluna tuhansia kasseja ruokaa romaniperheisiin.

Voit ruokkia isommankin romaniperheen viikoksi vain 20 eurolla. Lahjoita nyt, jotta romanilapset saavat pysyä koulutiellä!