Ajankohtaista

Pyhäkoulu on monelle lapselle viikon kohokohta

Lauantai on Bulgarian Sredetsissä pyhäkoulupäivä.

Seurakunnan salissa olleet lapset viittasivat innokkaasti, pyhäkouluopettajan esittäessä kysymyksiä. Pyhäkoululaisia on niin paljon, että heidät on jaettu iän perusteella kahteen ryhmään. Sillä aikaa, kun vanhemmat pyhäkoululaiset keskustelivat Raamatusta, nuoremmat pyhäkoululaiset istuivat ruokatilan pitkän pöydän ääressä kuuntelemassa raamatunkertomuksia.

– Kaikkein mukavinta pyhäkoulussa on saada kuunnella ja oppia Raamatusta, ja kun täällä saa myös syödäkseen, seurakunnan pyhäkoulua käyvä Bozidar-niminen poika kertoo.

– Pyhäkoulun oppitunnit ovat minulle suuri ilonaihe, jo viisi vuotta pyhäkoulussa käynyt Fatme sanoo.

Iso metallikauha sai punaoranssin liemen pyörimään kattilassa. Lapset istuivat pitkän pöydän ääressä kiltisti. Muutama lapsi auttoi aikuisia tarjoilemaan keiton ja leivän jokaisen pieni nälkäisen eteen. Seuraavaksi rukoiltiin ruokarukous. Pienet äänet toistivat rukoukseen johdattaneen pyhäkoululaisen perässä.

Pyhäkoululla on iso merkitys lasten elämässä. Se on kokonaistavaltaista evankeliumin työtä, jossa huolta pidetään hengestä, sielusta ja ruumiista.

– Pyhäkoulussa lapset pestään, vaatetetaan, ruokitaan ja rakastetaan, paikan päällä työskentelevä Seppo Lindgren kertoo.

Panostus lapsi- ja nuorisotyöhön Itä-Euroopan romanityössä on merkittävä.

– Lapsissa on näiden yhteisöjen tulevaisuus. Meillä on myös paljon nuoria mukana seurakunnan työmuodoissa kantavana voimana, Lindgren sanoo.