Ajankohtaista

Telluskonferenssi 2023 – Tämän sukupolven aikana

Kaksi ihmistä seisoo seurakunnan lavalla.

Suomen helluntailiikkeen Tellus-lähetyskonferenssi tuo maaliskuun lopulla lähetystyöstä kiinnostuneet yhteen Helsingin Saalemiin. Viikonlopun aikana saadaan käytännönläheinen katsaus nykypäivän lähetystyöhön.

Viime vuoden Tellus-konferessi esitteli näyn, jota tämän vuoden tapahtuma jatkaa: Tämän sukupolven aikana. Fidan lähetysyksikön päällikkö Juha Lehtonen kertoo, että tapahtumalla halutaan rohkaista uskovia tekemään kaikkensa, että evankeliumi tavoittaisi saavuttamattomat kansat vielä tämän sukupolven aikana. 

Konferenssin keskiössä on kysymys, miten se olisi mahdollista toteuttaa.  

Jumala on valinnut ja valtuuttanut seurakunnan missioonsa. Niinpä alateemoiksi tapahtumassa nousee neljän v:n kaava: voita, vahvista, varusta ja valtuuta. Näiden neljän teeman sisällöillä haluamme vaikuttaa siihen, että opetuslapseuttava kehä toteutuisi seurakunnissa, Lehtonen kertoo. 

Löydetään yhdessä konkreettisia vastauksia

Juha Lehtosen mukaan Telluksessa esitellään lähetystyötä hyvin käytännönläheisestä näkökulmasta. 

Kuulemme lähetyspolusta ja nykyaikaisen lähetystyön eri muodoista. Ohjelmassa on myös vuorovaikutteisia osuuksia, jossa kaikkien ääni tulee kuulluksi. Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä ja sen tulevaisuus riippuu siitä, miten toimintakykyisiä seurakuntamme ovat nyt ja tulevaisuudessa. Tähän ajankohtaiseen kysymykseen etsimme vastauksia yhdessä. 

Puhujina tapahtumassa ovat Helsingin Saalemin johtaja Stefan Sigfrids, Saksan helluntailiikkeen ja Credo-seurakuntaperheen johtaja Friedhelm Holthuis sekä marokkolainen medialähetystyöntekijä Imane. Perjantain päiväohjelma on suunnattu erityisesti seurakunnan vastuunkantajille. Ensimmäisten kolmen tilaisuuden teemat pureutuvat seurakunnan johtamisen kannalta olennaisiin teemoihin: opetuslapseuttamiseen, uuteen sukupolveen ja nopeasti muuttuvaan maailmaan. 

Lauantaina ohjelmassa on myös vuorovaikutteinen, keskusteleva tilaisuus sekä lapsille omat TellusKids -tilaisuudet. 

Kolmen ihmisen kasvokuvat. Vasemmalla kalju mies hupparissa, keskellä tummahiuksinen nainen silmälaseissa ja oikealla parrakas mies sinisessä paidassa.

Mukana ohjelmassa on liuta lähetystyön konkareita ja uusia tulokkaita sekä seurakuntien lähetysaktiiveja. Ylistyksestä vastaa uuden sukupolven lähetysilmiön ääni Legacy Music sekä Helsingin Saalemin ylistyskokoonpano Saalem Worship.  

Henkilökohtaisesti odotan Pyhän Hengen puhetta ja läsnäoloa. Uskon, että Pyhä Henki on edelleen lähetyksen voima ja edellytys, lisää Lehtonen. 

Järjestäjien – Fidan, Avainmedian, IK-opiston ja Helsingin Saalem-seurakunnan – tavoite on rohkaista seurakuntia ja tätä sukupolvea missionaariseen elämäntapaan. Siksi Tellus on tänäkin vuonna täysin maksuton ja ohjelma on suunniteltu niin, että se puhuttelisi kaikenikäisiä osallistujia. 

Tellus-tiimi on asettanut itselleen rohkean tavoitteen: jos viime vuonna pyrimme innostamaan ihmisiä saattamaan lähetystehtävä loppuun tämän sukupolven aikana, tänä vuonna on löydettävä vastaus siihen, miten se tehdään, toteaa Lehtonen. 


Tellus pe–su 24.–26.3. Helsingin Saalemissa. Lisätietoja osoitteesta www.telluskonferenssi.fi 

 Teksti: Marjut Salonen