Ajankohtaista

”Sytytetään valot”

Tellus-lähetyskonferenssin puhujavieras, pastori Ryan Adams haastaa miettimään, miten luovuus rikastaa lähetystyötä.

Kaliforniasta kotoisin oleva Adams on perustanut yhdessä veljensä kanssa URevolution-järjestön, jonka tavoitteena on rohkaista ja kouluttaa seurakuntia käyttämään kaikkia luovuuden osa-alueita saavuttaakseen ihmisiä evankeliumin sanomalla.

Adams on toiminut viime vuosina vaimonsa kanssa Brasiliassa, jossa hän on istuttanut kahdeksan seurakuntaa.

Luovuus parhaaseen käyttöön

– Väsyin seuraamaan sivusta, miten maailma saavuttaa sukupolvemme erittäin luovilla keinoilla, kertoo Ryan.

– Seurakunnat ovat usein liian kapeakatseisia evankelioinnin tapojen suhteen. En halua, että totumme pimeyteen. Haluan, että sytytämme valot ja käytämme Pyhän Hengen antamaa luovuutta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ryan kertoo olevansa innoissaan tulevasta Tellus-konferenssista.

–  Jumala tulee tekemään mahtavia asioita konferenssin aikana. Jokaisessa uskovassa on oman aikansa ja sukupolvensa muutoksen potentiaali. Kuten apostoli Paavali sanoi: Meille on annettu hengellisiä lahjoja muuttaaksemme maailmaa, Ryan rohkaisee.

Välittäminen pysäyttää

Adamsin URevolution-järjestö tuo seurakuntiin workshop-muotoisia tapahtumia, joissa tarjotaan koulutusta esimerkiksi median, mainonnan, designin tai musiikin tiimoilta. Tavoitteena on auttaa uskovia ottamaan oman lahjansa ja vahvuutensa käyttöön ihmisten saavuttamiseksi.

– Jos voimme pysäyttää ihmiset taiteen ja luovuuden keinoin, annamme heille mahdollisuuden nähdä valon. Taide pysäyttää ihmiset ja sysää heidät ajattelemaan elämää ja asioita, joita he eivät yleensä ajattele.

– Haluamme tuoda ihmissuhteet ja kontaktit takaisin mukaan evankeliointiin. Jos tavoitamme ihmisiä rakkaudella ja ymmärrettävällä tavalla, seurakunnat kasvavat. Ihmisiä ei kiinnosta se, kuinka hyvin tunnemme Raamatun vaan se, miten paljon välitämme heistä henkilökohtaisesti, Ryan Adams kuvailee missiotaan.

Fidan lähetti Ari Joensuu saapuu puhujaksi Tellus-konferenssiin Keniasta. Hän on työskennellyt vuosikymmeniä Etelä-Amerikassa ja Afrikassa, kouluttaen seurakuntia sekä yhteisöjen johtajia mm. etiikasta.

– Tapahtuman slogan on tänä vuonna ’Missä kuljettekin, julistakaa’. Julistaminen ymmärretään usein varsin yksipuolisesti. Siksi rohkaisen kaikkia tapahtumaan tulijoita pohtimaan omien lahjojenne ja kykyjenne käyttöä Jeesuksen antaman mission hyväksi.

Tellus-konferenssi Seinäjoella 22. – 24.3. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin: www.telluskonferenssi.fi