Ajankohtaista

Intia muuttuu, yksi sydän kerrallaan

lähetystyö udaipur kuukausilahjoitus seurakunnanistutus

Yhden miehen ja Jumalan kohtaaminen synnytti elinvoimaisen seurakuntaliikkeen. Nyt esimerkkiä seuraavat sadat seurakunnanistuttajat hindualueilla Intiassa.

Kesällä 1961 Thomas katsoi kuolemaa silmiin. Veneretkellä ystävien kanssa hän joutui vaarallisen pyörteen kouriin ja vajosi kohti pohjaa. Virran pyörteissä Thomas huusi: ”Jumalani… pelasta minut! Olen kapinoinut sinua vastaan. Jos pelastat minut kuolemalta, palvelen sinua lopun elämäni.”

Paikalle sattunut mies kuuli Thomasin huudon, hyppäsi jokeen ja pelasti hänet. Thomas oli turvassa, ja lupaus eli hänen sydämessään. Lähetystyöntekijä oli syntynyt.

 

Thomas ja Mary antoivat elämäntyöllään alkusysäyksen Filadelfia-seurakuntaliikkeelle, joka nyt tavoittaa satoja tuhansia intialaisia Kristukselle.

 

Intian 2200 kansanryhmästä yli 90 % on vielä saavuttamatta. Fidan kuukausilahjoittajat tukevat lahjoituksin ja rukouksin Filadelfia-kirkkoa saavuttamaan Intialaiset – yksi sydän kerrallaan.

 

Tule Fidan kuukausilahjoittajaksi osoitteessa www.muutamaailma.fi

Olen odottanut teitä

Thomas näki näyssä Länsi-Intian kartan ja itsensä muutaman miehen kanssa matkalla länteen.

Miesjoukko lähti matkaan ainoana matkakassanaan 430 rupiaa (noin 30 €) ja lapulle kirjoitettuna erään naisen osoite, joka oli ottanut yhteyttä ostaakseen hengellistä kirjallisuutta.

Päästyään perille Thomas kohtasi miehen, joka istui pienen mökin edessä. He kertoivat olevansa evankelistoja Rajasthanista ja siitä, miten Jumala kehotti heidän lähteä matkaan. Kuultuaan tämän, mies nousi seisomaan ja ylisti Jumalaa. Hän syleili miehiä ja toivotti heidät tervetulleeksi kotiinsa.

Mies kertoi saaneensa joitain viikkoja aiemmin näyn: viisi Hänen palvelijaansa saapuisi Rajasthanista matkatavaroitaan päidensä päällä kantaen. Minun tulisi toivottaa heidät tervetulleiksi kotiini ja oppia heiltä Jumalan sanaa.

Pastori Thomas alkoi pitää kokouksia kylässä, tapahtui ihmeitä ja monet kääntyivät elävän Jumalan puoleen. Ensimmäinen Filadelfia-seurakunta syntyi.

Moninkertaistumisen ihme

Kirkkokunta, joka alkoi yhdestä kirkosta pienessä kylässä, on tänä päivänä seurakunnanistutusliike, joka vaikuttaa 15 Intian osavaltiossa. Filadelfia-seurakuntia on jo yli 1600 ja kirkkokunta tavoittaa aktiivisesti niin maaseudun, kuin kaupunkienkin asukkaita.

Filadelfia Fellowship kouluttaa seurakunnanistuttajia perustamaan uusia seurakuntia saavuttamattomille alueille.

Paikallisten seurakuntien istuttaminen on osoittautunut kaikkein tehokkaimmaksi ja kestävimmäksi tavaksi tavoittaa ihmisiä, yksi sydän kerrallaan. Siksi Filadelfia Fellowshipin näky on istuttaa seurakuntia, jotka vaikuttavat yhteiskunnassa, ovat valona ja suolana muuten niin pimeillä alueilla.