Ajankohtaista

Kummilapsityö alkoi Pakistanissa

Etsimme kummeja tukemaan köyhien lasten ja erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä kristillisessä koulussa.

Pakistan on köyhä ja kehittymätön maa, jossa jatkuva poliittinen epävakaus heikentää naisten, lasten ja erityisesti tyttöjen asemaa. Alhaisen tulotason vuoksi kaikilla perheillä ei ole varaa lähettää lapsia kouluun. Köyhiä lapsia odottaa työ tiili- ja mattotehtaissa sekä roskienkerääjänä.

Tule kummiksi Pakistanin lapsille! Alle eurolla päivässä voit tukea lasten koulutusta kristillisessä koulussa. Ilmoittaudu nyt!

Maassa on kansalaisjärjestöjen arvioiden mukaan ainakin yli kolme miljoonaa lapsityöläistä. Mediassa arviot nousevat jopa 12 miljoonaan.

–Koska täällä on paljon lapsityötä, ei lasten tulevaisuus näytä hyvältä ilman koulutuksen parantumista. Siksi haluamme tarjota heikoimmassa asemassa oleville lapsille paremmat mahdollisuudet, kertoo Fidan paikallisen kumppaninseurakunnan pastori.

Vaikka Pakistanin perustuslaki takaa kaikille perusopetuksen, suuri osa lapsista ei käy koulua. 15-24 vuotiasta pojista arviolta 79% on lukutaitoisia ja tytöistä positiivisimpien arvioiden mukaan vain 61%. Erityisesti tyttöjen koulunkäyntiin suhtaudutaan monissa yhteisöissä yhä kielteisesti.

Kristillinen koulu tukee vainottuja

Fida ja paikallinen AoG -seurakunta ovat yhdeksän vuoden ajan tehneet Pakistanissa työtä lasten koulutuksen ja naisten lukutaidon hyväksi. Aiemmin Suomen ulkoministeriö rahoitti hankkeita, mutta kehitysyhteistyöhön kohdistuneiden leikkausten vuoksi ne rahoitetaan jatkossa lahjoitusvaroin.
Tukeaksemme lasten koulutusta aloitimme kummilapsityön kristillisessä koulussa.

AoG perusti koulun Fidan tuella vuonna 2008. Koulussa on esikoulusta kuudenteen luokkaan asti noin 200 oppilasta. Heistä puolet on tyttöjä, ja osa hyvin köyhien perheiden lapsia. Suurin osa oppilaista kuuluu maan kristittyyn vähemmistöön, joka elää köyhyydessä ja jatkuvan vainon ja väkivallan uhan alla.

‒ Lapset tarvitsevat uskoa tulevaisuuteen. Yli 10 vuotta mediassa on puhuttu vain pommihyökkäyksistä ja terroriteoista, kertoo pastori.
‒ Koulu auttaa lapsia säilyttämään kristillisen uskonsa ja uskon tulevaisuuteen. Haluamme tukea heitä fyysisesti ja hengellisesti kaikin tavoin.

Erityishuomio tyttöihin

–Tarjoamme laadukasta opetusta kristillisillä arvoilla. Lapsille opetetaan myös raamattua, kertoo koulun 29-vuotias sihteeri. Hänen sydämellään on erityisesti tyttöjen koulutuksen edistäminen koulua ympäröivässä yhteisössä.

–Kulttuurissamme tyttöjen koulunkäyntiä ei perinteisesti arvosteta. Mutta kristityt ymmärtävät sen tärkeyden. Toivon, että suomalaiset ryhtyisivät kummiksi näille lapsille, koska koulumme sijaitsee köyhällä alueella. Olemme kiitollisia kaikesta tuesta, koulusihteeri haastaa.

Kristilliselle koululle voi ryhtyä kummiksi 27 euron kuukausikannatuksella. Kummit toimivat koko koulun kummina ja varmistavat, että koulun toiminta voi jatkua. Liity kummiksi!

Turvallisuussyistä emme julkaise koulun tai seurakunnan työntekijöiden nimiä