Ajankohtaista

Nenäpäivä auttaa torjumaan nälkää

Nälkä on yhä vakava globaali ongelma, josta kärsii joka yhdeksäs ihminen. Nenäpäivän tuella Fida parantaa köyhien perheiden satoja Itä-Afrikassa.

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa noin viidesosa ihmisistä on aliravittuja. Lähes puolet alle viisivuotiaiden lasten kuolemista johtuu huonosta ravitsemuksesta.

Ilmastonmuutoksen vuoksi maaperä, metsät ja viljelykasvit heikkenevät nopeasti ja kuivuus ja tulvat lisääntyvät. Itä-Afrikan maaseudulla elämä on jo monin paikoin selviytymistaistelua, kun sateita ei vain tule.

Työmme ympäristön hyväksi hyödyttää jo 85 000 ihmistä Itä-Afrikassa. Tansaniassa ympäristökasvatus leviää myös kouluissa.

Fida taistelee nälkää vastaan Nenäpäivän tuella Burundissa, Keniassa, Ugandassa ja Tansaniassa. Opastamme uusia viljelymenetelmiä kuivilla alueilla eläville perheille ja istutamme puita.

Uusia oppeja, jotka voivat pelastaa pienviljelystä elantonsa saavat perheet, ovat esimerkiksi säkki- ja kateviljely, luonnonmukainen tuholaistorjunta, keittiöpuutarhat, mehiläistenhoito sekä erilaiset keinot pienten lisätulojen ansaitsemiseksi.

Fida on yhdessä paikallisen koulun kanssa aloittanut tässä tansanialaiskylässä ruokaturvaa ja lasten oikeuksia parantavan hankkeen. Suurin ongelma köyhässä kylässä oli kouluruokailun puute. Lapset eivät jaksaneet käydä koulua nälkäisinä. Kyläläisillä ei ollut tarpeeksi satoa, josta valmistaa kouluruokaa. Opettajat ja oppilaat ovat nyt saaneet opastusta kestävistä viljelymenetelmistä ja perustaneet koulun pihalle oman maissiviljelmän, joka antaa pian satoa.

Työmme tuloksena perheet saavat terveellistä ruokaa omasta puutarhastaan sen sijaan, että joutuisivat ostamaan kaiken torilta. Säästyneillä rahoilla on mahdollista tukea lasten koulunkäyntiä.

Jokaisella lapsella on oikeus terveelliseen ruokaan ja sen toteutumisesta ovat vastuussa lasten huoltajat. Nenäpäivän tuella voimme nyt ja jatkossa olla voimauttamassa Itä-Afrikan perheitä, jotta lapset saavat kaiken tarvitsemansa!