Ajankohtaista

Ida Elina sävelsi kappaleen Kongon lapsille

Ida Elina sävelsi kappaleen Kongon lasten hyväksi

Viime vuosi toi pop-kanteletar Ida Elinalle mukanaan uuden levyn, kutsun linnanjuhliin – ja korkokenkiä syövän tyttären. Hän myös sävelsi ja sanoitti Fidan Eväät elämään -kampanjalle hyväntekeväisyytenä kappaleen. Kysyimme Ida Elinalta, millaista oli olla mukana kampanjassamme.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan yhteistyöhön Fidan kanssa?

Minussakin elää pieni maailmanparantaja. Vaikka murheet ovat maailmassa todella suuria, on lohdullista tietää, että pienelläkin avulla on paljon merkitystä.

Fida on luotettava järjestö, joka tekee loistavaa työtä. Olen itsekin helluntailainen ja tiedän, että apu menee Fidan kautta perille.

Tämän vuoden Eväät elämään -kampanja keskittyy Kongon vammaisiin ja sodan vammauttamiin lapsiin. Mitä tunteita kampanjassa mukana olo on sinussa herättänyt?

Oma lapseni Elle on nyt vuoden vanha, ja tuntuu todella järkyttävältä, että jopa alle yksivuotiaita raiskataan Kongossa sodankäynnin välineenä. Vasta äitinä on ymmärtänyt, miten avuttomia pienet lapset ovat.

Millainen prosessi kappaleen säveltäminen ja sanoittaminen oli?

Kappaleen tekoprosessi oli pitkä, sillä taistelin ensin pitkään oman kyynisyyteni kanssa. Mietin, voinko omalta osaltani mitenkään vaikuttaa Kongon tilanteeseen.

Toivon kipinä syttyi omalla kohdallani, kun katsoin televisiosta dokumentin Berliinin muurin murtumisesta. Jos tarpeeksi moni ihminen lähtee mukaan ajamaan muutosta, joukkovoimalla voi lopulta tehdä uskomattomia asioita.

Myös kuunnellessani John Farnhamin You’re the Voice -kappaletta mietin, miten montaa ihmistä kappale on inspiroinut tekemään oman osuutensa maailman hyväksi.

Lopulta kappale syntyi noin viikossa. Kappaleen lopussa on nostatus, jolloin itsellenikin tulee vahvasti sellainen fiilis, että me voimme oikeasti muuttaa tätä maailmaa.

Esiinnyt äitienpäivänä Helsingin Savoy-teatterissa hyväntekeväisyyskonsertissa, joka järjestetään Eväät elämään -kampanjan hyväksi. Miten oma ensimmäinen vuotesi äitinä on mennyt?

Aika on mennyt uskomattoman nopeasti. On ihanaa nähdä, kun lapsi kasvaa. Elle-tyttäreni on jo hyvin kiinnostunut korkokengistä – varsinkin niiden syömisestä. Kiellän häntä päivittäin puremasta korkokenkiäni, mutta se kaikuu kuuroille korville.

Katso Ida Elinan Saman taivaan alla -musiikkivideo

Lahjoita ja auta Kongon lapsia! 

Ida Elina: Saman taivaan alla -konsertti Kongon lasten hyväksi

Su 12.5. klo 18
Helsingin Savoy-teatteri

Liput ennakkoon: www.lippu.fi

Fiilisbarometri