Epäreilupeli

Epäreilupeli on elämyksellinen ja toiminnallinen lautapeli, jossa pyritään pääsemään köyhyyden kierteestä koulutielle. Pelin kautta maailman epäoikeudenmukaisuus ja eriarvoisuus nousevat luontevalla tavalla pohdittavaksi ja keskusteluun.

 1. Mikä on Epäreilupelin idea ja miten sitä pelataan?
  Epäreilupeli on lautapeli, jossa ideana on pyrkiä köyhyyden kierteestä koulutielle. Pelin alussa jaetaan elämän pelikortit, joissa on jokaiselle pelaajalle erilaiset lähtökohdat. Pelin kuluessa heitetään noppaa ja nostetaan kortteja, joiden mukaan pääsee joko etenemään koulutielle, tai joutuu jatkamaan köyhyyden kierteessä. Peli on nimensä mukaisesti epäreilu, ja siinä juuri on sen idea. Pelin avulla esimerkiksi köyhyyden ja epäoikeudenmukaisuuden teemat nousevat keskusteluun.
 2. Montako oppilasta voi pelata peliä samaan aikaan?
  Peliin mahtuu 4-5 pelaajaa kerrallaan. Pelejä voi tilata useamman, jos isompi ryhmä pelaa yhtä aikaa.
 3. Minkä ikäisille peli on suunnattu?
  Peli on suunnattu kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille, ja se soveltuu erittäin hyvin myös yläkoululaisille ja lukiolaisille. Kun peliä pelataan alakoululaisten kanssa, kannattaa ohjaajan käydä kortit etukäteen läpi ja poistaa niistä rankimmat.
 4. Mitä Epäreilupeli maksaa?
  Epäreilupeli on osa Fidan Ulkoministeriön tuella toteuttamaa oppimateriaalia, ja se on kouluille maksuton. Lähetämme sen postipakettina, eikä lähetyksestä aiheudu tilaajalle kuluja. Mikäli pakettia ei kuitenkaan noudeta ja se palautuu takaisin toimistollemme, otamme uudestaan yhteyttä ja varmistamme, haluatteko edelleen tilata pelit. Mahdollisesta uudelleenlähetyksestä joudumme veloittamaan postimaksun tilaajalta.
 5. Miten tilaan pelin?
  Voit tilata pelejä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen globaalikasvatus@fida.fi
  Kirjoita sähköpostiisi:

  1. vastaanottajan etu- ja sukunimi
  2. haluamasi postitusosoite
  3. puhelinnumero

Posti lähettää tekstiviestin, kun paketti on noudettavissa lähimmästä toimipisteestä. Huomaathan, että emme voi lähettää pakettia ilman puhelinnumeroa. Yhteystietoja käytetään vain pelien lähettämiseen. Saat meiltä vahvistusviestin, kun pelit on postitettu.