Fida Pro

Fida Pro on uusi nuorille eläkeläisille lanseerattu lyhytaikaisen lähetystyön ohjelma.

Fida Pro on uusi nuorille eläkeläisille lanseerattu lyhytaikaisen lähetystyön ohjelma.

Fida Pro on nuorille eläkeläisille tarkoitettu lyhytaikaisen lähetystyön ohjelma.

Oletko 60-70-vuotias, hyväkuntoinen, kielitaitoinen ja kiinnostunut lyhytaikaisesta lähetystyöstä? Tavoitteenamme on, että nuoret eläkeläiset voisivat kokea olevansa edelleen osana Jumalan missiota.

Fida Pro on muutamasta kuukaudesta jopa kolmeen vuoteen kestävä  kestävä ulkomaan jakso Fidan kohteessa. Voit lähteä jaksolle vapaaehtoistyöhön, lyhytaikaiseen lähetystyöhön tai  toimia myös globaalina ammattilaisena.

Lähettämisen periaatteet 

Ulkomaan jakso tehdään tiiviissä yhteistyössä lähettäjän, lähtijän ja vastaanottajan (lähetystyöntekijä, kehitysyhteistyöhanke, seurakunta tms.) kanssa. Haluamme varmistaa, että ulkomaan jakso on tavoitteellinen ja hyödyllinen kaikille osapuolille. Noudatamme Fidan lähetystyön periaatteita, jossa seurakunta toimii lähettäjänä ja Fida johtaa työtä kentällä. Fida Pro-ohjelmassa tehdään kolmikantasopimukset Fidan, seurakunnan ja lähtijän välille. Sopimus on määräaikainen (2kk-3 vuotta)

Fida Pro rahoitus rakentuu pääsääntöisesti henkilön itsensä kautta. Olisi toivottavaa, että lähettävä seurakunta voisi auttaa kulujen kattamisessa.  Kuluja ovat mm. matkaliput, matkustusasiakirjat, tarvittavat rokotukset, vakuutukset, asuminen, liikkuminen kohteessa ja ruoka.

Asemamaassa työskentelyn periaatteet 

Perusperiaate on, että työtä tehdään tiiviissä yhteydessä maan/alueen lähetystyöntekijöiden ja kirkkojen kanssa. Mikäli henkilö on toiminut alueella aiemmin ja hänet katsotaan työn vahvaksi osaajaksi, voidaan toimenkuva tehdä vapaammaksi. Työntekijöitä haetaan aina täsmätehtäviin ja lähtökohtana ovat kohteidemme tarpeet. Tehtävänkuva muodostetaan työntekijän kiinnostusten ja taitojen mukaan niin, että se palvelee kohdemaan tarpeita ja on mielekäs kokonaisuus molemmille osapuolille.

Koulutus

Kaikki lähtijät pääsevät Fidan perehdytykseen. Suosittelemme lisäksi syventävää perehdytystä esimerkiksi IK-opiston Tellus-lähetyskoulutuksen kautta.

Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani aina maan ääriin saakka.