Näin tukesi auttaa Ugandassa

Autamme Ugandan pakolaislapsia käsittelemään traumoja, pääsemään kouluun ja leikkeihin sekä löytämään arkeen tavallisia rutiineja, elinkeinoja ja turvallisuuden tunnetta.

Tukesi avulla Fidan koulutetetut työntekijät auttavat pakolaisia traumojen hoidossa niin yksittäin kuin ryhmässäkin. Koska myös liikunnan lieventävä vaikutus traumaoireisiin on tunnistettu, järjestetään lapsille tukesi avulla urheilukerhoja, joissa he voivat olla yhdessä, liikkua ja saavat toimia turvallisessa ympäristössä.  Fidan työntekijät arvioivat avun tarvetta ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

Tarjoamme lapsille tukesi avulla tarvittavat koulumateriaalit kuten kynät, kumit ja koulutehtävät, jotta he voivat käydä koulua, vaikka koulut olisivatkin kiinni. Näin ehkäistään koulutien katkeaminen ja tuetaan tulevaisuuden rakentamista. Suojelemme tyttöjä raskaudelta muun muassa neuvontapuhelimen ja erilaisten materiaalien avulla ja opetamme kuukautissuojien tekemistä, jotta heidän ei tarvitse olla kuukautisten takia koulusta pois tai keskeyttää koulua raskauden takia.  Lisäksi perheiden elinkeinoja parannetaan opettamalla viljelyä ja nuorille järjestetään bisneskoulutusta, jotta heillä on mahdollisuus tienata rahaa.

Jos sinulla on mahdollisuus auttaa köyhää, haavoittuvaa ihmistä, pyydän, auta. Toimitaan yhdessä. – projektikoordinaattori Francis Emechu vetoaa.

Miten tukesi siis konkreettisesti auttaa?

  • Raskaudelta suojeleva neuvonta 3 tytölle on 15 €. Tämä sisältää mm. neuvontapuhelimen ja paperisen materiaalin, jonka avulla lisätään tietoa niin nuorten tyttöjen kuin aikuistenkin keskuudessa.
  • Koulumateriaali vuodeksi 5 lapselle on 40 €. Tähän sisältyy niin kynät ja kumit kuin myös koulutehtävät, joihin pakolaislapsilla ei muuten olisi varaa.
  • Urheilukerho 200 lapselle on 100 €. Liikunnan vaikutukset hyvinvointiin ovat merkittäviä. Urheilukerhossa lapset saavat liikkua turvallisessa ympäristössä ja turvallisten aikuisten ohjauksessa.
  • Traumaterapia kahdeksi päiväksi 20 henkilölle on 250 €. Koulutetut työntekijät vetävät yksilöterapian lisäksi myös ryhmäterapiaa, jonka tarkoituksena on auttaa pakolaisia käsittelemään traumaattisia kokemuksiaan.