Tule kummiksi

Ugandan köyhät lapset ja pakolaislapset

Ugandalaispoika hymyilee iloisesti
Tule kummiksi ja tuo toivoa Ugandan köyhille lapsille ja pakolaislapsille!

Minä olen mieltänyt Samuelin perheeni jäseneksi. Toivon kovasti, että joskus voisimme tavata. Jatkan hänen tukemistaan tietysti ilolla. Kummius on tuonut aitoa iloa sydämeen.  – Anneli, ugandalaisen Samuelin kummi

Uganda on yksi maailman vähiten kehittyneistä maista. Ugandassa on yli kaksi miljoonaa alle 18-vuotiasta orpoa, joista suuri osa on aids-orpoja. Monet tuhannet lapset ovat paenneet sodan kauhuja Ugandaan. Tulisitko kummiksi näille lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Orpolasten koulunkäynti uhkaa jäädä kesken, jos köyhät sukulaiset eivät pysty heitä tukemaan. Valtavan kokoisessa Bidibidin pakolaisasutuksessa elävien lasten koulunkäynti on puolestaan keskeytynyt konfliktitilanteen ja pakolaisuuden vuoksi. Nämä sisällissotaa paenneet lapset ovat todistaneet sanoinkuvaamattomia kauheuksia. Sodan äänet ja muistot kaikuvat yhä mielessä. He kaipaavat turvallista ja vakaata elämää.

Kummien tukeman työn kautta tuetaan lasten ja nuorten opiskelua. Ugandan köyhien lasten kummina tuet sekä Bidibidin 250 neliökilometrin kokoisessa pakolaisasutuksessa elävien pakolaislasten että orpolasten koulunkäyntiä. Työtä tehdään myös Karamojassa.

En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi

Kolme pientä ugandalaislasta istuu talon edessä.

Kummien tuen avulla:
  • Lapset ja nuoret saavat tukea koulunkäyntiin
  • Pakolaiset pääsevät traumaterapiaan
  • Lasten ja nuorten oikeus koulunkäyntiin, terveyteen ja riittävään elintasoon vahvistuu
  • Pakolaisasutuksen opettajat saavat koulutusta ja koululaisille annetaan koulumateriaalit
  • Lapset, nuoret ja heidän huoltajansa saavat psykososiaalista tukea

Kuukausikannatus yhteisökummina alk. 19 €/kk. Oman kummilapsen kannatus alk. 35 €/kk.

 

Ps. Ugandan kummilapsikohde on yksi Fidan Nenäpäivä-kohteista. www.nenäpäivä.fi

 

 

Tule kummiksi