Tule kummiksi

Bosnia-Hertsegovina: Tuzlan romanilapset

Pieni romanityttö kruunu päässään.
Tule kummiksi ja tuo toivoa Bosnian romanilapsille

Olen kummi, koska uskon koulutuksen vaikutukseen köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäjänä sekä ennaltaehkäisijänä.  – Paula, Fidan kummi

Bosnia-Hertsegovinassa Balkanin sydämessä elää 30 000-80 000 romania. Tarkkaa lukua ei tiedetä, koska monelta puuttuu syntymätodistus. Tämän vuoksi monet romanit jäävät sosiaaliturvan ja muiden palveluiden ulkopuolelle, syrjään ja vaille huomiota yhteiskunnassa. Tulisitko sinä kummiksi Bosnian romanilapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Työttömyys, koulutuksen puute, huonot asumisolot sekä ihmisten kielteiset asenteet hankaloittavat romaniperheiden elämää. Monet perheet ansaitsevat elantonsa kerjäämällä ja keräämällä metalliromua.

Fida tekee työtä Tuzlan läänissä, jossa romaneja on arviolta n. 15 000. Heistä yli puolet on alle 25-vuotiaita. Apuasi tarvitaan, jotta lapset pääsevät kouluun ja terveydenhuollon pariin. Fida kehittää romaniyhteisöjen elinolosuhteita ja parantaa perheiden toimeentulomahdollisuuksia.

Kummien tuella:
  • Lapset saavat tukea koulunkäyntiin
  • Perheet saavat terveyskasvatusta
  • Lapset pääsevät terveydenhuollon piiriin
  • Perheiden elinkeinot paranevat

Säännöllinen koulunkäynti takaa lapsille sosiaaliturvan.

 

Almedin asuu kuuromykän äitinsä, isänsä ja kolmen sisaruksensa kanssa. Kun Almedin tuli työmme piiriin, hän ei halunnut käydä koulua, vaan oli levoton ja huonokäytöksinen. Nykyään poika lähtee mielellään kouluun, eikä joudu niin usein ongelmiin vilkkaan luonteensa takia.

 

 

En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi

Tule kummiksi ja katkaise romanilasten köyhyyden kierre!

Kuukausikannatus: 27 €/kk

Tule kummiksi