Tule kummiksi

Thaimaan lapset

Äiti kahden lapsensa kanssa.
Tule kummiksi Thaimaan lapsille ja anna heille toivoa tulevaisuudesta!

Olen todella kiitollinen kummeista. Nyt, kun olen opiskellut, minulla on enemmän mahdollisuuksia. Tunnen enemmän ihmisiä ja tiedän maailmasta enemmän. – Orasa, Fidan entinen kummilapsi

Pohjois-Thaimaassa lähellä Myanmarin rajaa asuu vähemmistökansoja, joiden kylät sijaitsevat vaikeakulkuisessa vuoristossa. Ympäri maata köyhien perheiden lapset ovat suuressa riskissä joutua ihmiskaupan uhreiksi ja paperittomien lasten koulupolun aloittaminen vaatii tukea. Tulisitko kummiksi Thaimaan lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Erityisesti lapset, jotka ovat köyhistä perheistä, kuuluvat vähimmistökansaan tai ovat paperittomia, ovat haavoittuvassa asemassa. Koulunkäynti ei ole itsestäänselvyys perheiden taloudellisen tilanteen vuoksi. Ilman tukea perheet eivät voi tarjota lapsille tarpeeksi turvallista lapsuutta ja tukea koulupolulle. Koulupolku katkeaa helposti, jos se pääsee edes alkaamaan.

Esimerkiksi vuoristokylissä ei ole koulua, lukutaito on harvinaista, ja jopa juomavesi on hankittava kylien ulkopuolelta. Lisäksi Myanmarin puolelta salakuljetut huumeet varastoidaan eri kyliin, mikä aiheuttaa rauhattomuutta alueella. Fidalla on yhdessä paikallisen yhteistyökirkon kanssa viisi oppilaskotia Keski- ja Pohjois-Thaimaassa, koska vain se mahdollistaa koulunkäynnin. Perheitä pyritään tukemaan niin, että lapset voivat käydä koulua enenevissä määrin kotoa käsin.

Kummien tuen avulla:
  • Lapset saavat tukea koulunkäyntiin esimerkiksi koulupukujen ja -materiaalien osalta
  • Lapset saavat asua oppilaskodissa, jos muuta mahdollisuutta ei ole
  • Lapsilla on mahdollisuus osallistua hengellisiin tilaisuuksiin ja lasten tapahtumiin
  • Lapsia ja aikuisia koulutetaan, jotta ihmiskauppaa voidaan ehkäistä

Minulle kummimaksu ei ole todellakaan iso juttu, mutta lapselle se voi olla elämää mullistava asia. –  Airi, Fidan kummi

Tule kummiksi Thaimaahan ja siunaa lasten koulutietä! Yhteisökummin kuukausikannatus alk. 27€

Tule kummiksi