Tule kummiksi

Tangan vammaiset lapset

Tansaniassa on erityisen paljon vammaisia lapsia – tulisitko kummiksi Tansanian Tangan vammaisille lapsille? Ennakkoluulojen vuosi heitä piilotellaan kotona, ja liian moni jää vaille elintärkeää hoitoa. Kummien tuella parannamme vammaisten lasten asemaa ja annamme heille fysioterapiaa, apuvälineitä ja tukea koulunkäyntiin.

Tule kummiksi Tansanian Tangan vammaisille lapsille

Tansaniassa on varovaisimpienkin arvioiden mukaan noin 800 000 alle 15-vuotiasta, joilla on jokin vamma. Vain alle prosentti vammaisista lapsista saa peruskoulutuksen.

Fida ja Tansanian vapaa helluntaikirkko parantavat vammaisten lasten elämää ja asemaa. Vammaiskeskus Tangan läänissä tarjoaa tukea lapsille ja heidän perheilleen. Keskuksesta saa fysioterapiaa, siellä on lääkärin vastaanotto ja apuvälinepuoli. Esimerkiksi vuoden 2016 aikana 107 lapsen terveydentila parani niin paljon, etteivät he tarvitse enää kuntoutusta.

Farihia-tytöllä oli aiemmin niin paha vesipää, ettei tyttö pystynyt edes kannattelemaan päätään. Pitkäaikaisen fysioterapian tuloksena Farihia alkoi kehittyä istumisessa. Nyt hän pystyy jo hieman seisomaan ja istumaan ilman tukea. Kummien tukema työ auttaa niitä perheitä, jotka piilottelevat vammaisia lapsiaan. Teemme työtä, jotta tietoisuus vammaisuudesta lisääntyy ja jokainen lapsi saa tarvitsemansa avun.
Tuellasi lapsi saa hoitoa ja apuvälineitä

Fidan työ ylläpitää lasten tukijärjestelmää, jonka myötä perheillä on mahdollisuus saada apua kotiin. Fysioterapeutti vierailee säännöllisesti ohjaamassa perheitä lasten erityistarpeiden hoidossa.

Jos pienestä leikkauksesta on huomattavaa hyötyä lapselle, lapsi pyritään saamaan leikkaukseen. Kummilapsilla on myös mahdollisuus opiskella koulussa yhdessä toisten lasten kanssa.

Tuellasi vammaisten lasten asema paranee

Kummien avustus ohjataan tukijärjestelmän kehittämiseen, jolloin suurin mahdollinen joukko lapsia ja heidän perheitään pääsee avun piiriin. Kummien tuella myös parannetaan vammaisten lasten asemaa pitkäjänteisellä valistustyöllä yhdessä paikallisten koulujen ja viranomaisten kanssa.

Tule kummiksi Tansanian Tangan vammaisille lapsille.

Kummilapsen kuukausikannatus on alk. 35€

Yhteisökummin kuukausikannatus on alk. 15€

Tule kummiksi