Tule kummiksi

Tangan vammaiset lapset

Tule kummiksi ja tuo toivoa Tansanian Tangan vammaisille lapsille! 

 Kummius tuottaa iloa. Saan kuulumisia kummilapseltani ja näen, että hän menee elämässä eteenpäin.  Outi, Fidan kummi

Intian valtameren rannalla sijaitsevassa Tangassa asuu paljon lapsia, joilla on jokin vamma. Kummien tuella parannamme näiden lasten asemaa ja annamme heille fysioterapiaa, apuvälineitä ja tukea koulunkäyntiin. Tulisitko kummiksi Tangan lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Tansaniassa on varovaisimpienkin arvioiden mukaan noin 800 000 alle 15-vuotiasta, joilla on jokin vamma. Vain alle prosentti vammaisista lapsista saa peruskoulutuksen. Ennakkoluulojen vuosi heitä piilotellaan kotona, ja liian moni jää vaille elintärkeää hoitoa.

Fida ja Tansanian helluntaikirkko parantavat vammaisten lasten elämää ja asemaa. Vammaiskeskus Tangan läänissä tarjoaa tukea lapsille ja heidän perheilleen. Keskuksesta saa fysioterapiaa, siellä on lääkärin vastaanotto ja apuvälinepuoli.

Farihia-tytöllä oli aiemmin niin paha vesipää, ettei tyttö pystynyt edes kannattelemaan päätään. Pitkäaikaisen fysioterapian tuloksena Farihia alkoi kehittyä istumisessa. Nyt hän pystyy jo hieman seisomaan ja istumaan ilman tukea. Kummien tukema työ auttaa niitä perheitä, jotka piilottelevat vammaisia lapsiaan. Teemme työtä, jotta tietoisuus vammaisuudesta lisääntyy ja jokainen lapsi saa tarvitsemansa avun.
Kummien tuella:
  • Lapset saavat tarvitsemansa tukea ja apuvälineitä
  • Perheitä autetaan kotona tarvittaessa
  • Fysioterapeutti vierailee säännöllisesti ohjaamassa perheitä lasten erityistarpeiden hoidossa
  • Lapsilla on mahdollisuus opiskella koulussa yhdessä toisten lasten kanssa

Kummien tuella myös parannetaan vammaisten lasten asemaa pitkäjänteisellä valistustyöllä yhdessä paikallisten koulujen ja viranomaisten kanssa.

Tule kummiksi Tansanian Tangan vammaisille lapsille ja anna heille tasavertainen lapsuus!

Minulle kummimaksu ei ole todellakaan iso juttu, mutta lapselle se voi olla elämää mullistava asia. –  Airi, Fidan kummi

Yhteisökummius alk. 19 €/kk ja oman kummilapsen kannatus alk. 35 €/kk.

Tule kummiksi