Tule kummiksi

Pakistanin kristillisen koulun lapset

Tue vainotun vähemmistön ja erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä.

Pakistan on yksi Aasian köyhimpiä maita. Terrorismin ja radikaalin islamin vuoksi tyttöjen koulunkäynti on harvinaista. Esimerkiksi monissa maaseutukylissä yksikään tyttö ei osaa lukea, sillä koulumatkat ovat vaarallisia eikä tyttöjen koulutukseen suhtauduta suopeasti.

Heikon toimentulon vuoksi kaupungeissakaan ei kaikilla perheillä ole varaa lähettää lapsiaan kouluun. Erityisen hankala tilanne on vainotulla kristityllä vähemmistöllä, joka elää köyhyydessä.

Köyhiä lapsia odottaa työ tiilitehtaissa tai roskienkerääjänä. Maassa on peräti 3,3 miljoonaa lapsityöläistä.

Miten autamme

Fida on toiminut Pakistanissa kymmen vuota paikallisen Assemblies of God -kirkon kanssa parantaen naisten lukutaitoa ja köyhien perheiden elinoloja.

Tukeaksemme köyhien perheiden lapsia aloitimme yhteistyön kristillisen koulun kanssa. Vuonna 2008 perustettu koulu tarjoaa laadukasta opetusta ja rakkaudellisen ilmapiirin. Koulussa on esikoulusta viidenteen luokkaan asti jo noin 200 oppilasta. Suurin osa heistä kuuluu maan kristittyyn vähemmistöön. Noin puolet oppilaista on tyttöjä, ja osa hyvin köyhien perheiden lapsia.

Fidan työ parantaa erityisesti tyttöjen koulunkäyntimahdollisuuksia koulua ympäröivässä yhteisössä. Kummina tuet kristillisen koulun toimintaa. Sinulla ei ole nimettyä kummilasta, vaan tukesi ohjautuu koko koulun hyväksi.

Yhteisökummin kuukausikannatus: alk. 27€

Tule kummiksi