Tule kummiksi

Nairobin katulapset

Kaksi nairobilaista lasta koulussa.
Tule kummiksi ja tuo toivoa Nairobin katulapsille

Haluan auttaa  lapsia ja perheitä köyhissä oloissa. Koulunkäynnin myötä he saavat paremman tulevaisuuden. Miksi minä itsekkäästi käyttäisin varojani, kun voin tehdä hyvää toisille? – Margit

Kenian pääkaupungissa elää kymmeniä tuhansia kodittomia lapsia, joita uhkaavat hyväksikäyttö, huumeet ja väkivalta. Tulisitko kummiksi Nairobin katulapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Itä-Afrikan slummeissa moni lapsi joutuu kadulle äärimmäisen köyhyyden, vanhempien sairauden tai alkoholiongelmien seurauksena. Elämä kadulla on ankaraa jokapäiväistä taistelua. Lapsia uhkaavat väkivalta, huumeet ja seksuaalinen hyväksikäyttö.

Fidan katulapsityön tukiohjelma aloitettiin vuonna 2001. Autamme paikallisia Full Gospel -seurakuntia työskentelemään katulasten ja heidän perheidensä parissa. Tavoitteena on ennaltaehkäistä lasten joutumista kaduille ja antaa katulapsille mahdollisuus uuteen elämään. Suurin työpanos kohdentuu Nairobin Kawangwaren slummiin, jonne perustettiin Nenäpäivä-keräyksen tuella katulapsikeskus Maisha Poa vuonna 2008.

Nairobin slummissa asuva Purity joutui kadulle, kun hänen perheensä koti poltettiin. Kadulla Purity kerjäsi ruokaa, nukkui roskiksissa ja pakeni hyväksikäyttäjiä. Hänen isänsä kuoli ja äiti ajautui päihdeongelmiin. Perheen tilanne näytti toivottomalta. Kummien tuella autamme Puritya ja hänen äitiään. Nyt heillä on taas koti, koruton ja ahdas, mutta katua kodikkaampi. Purity on päässyt kouluun ja saa oppia ja unelmoida. Hänen oikeutensa elää turvallista lapsuutta on vihdoin toteutunut.
Kummien tuen avulla:
  • Ennaltaehkäisemme lasten joutumista kadulle tukemalla kouluja ja perheitä
  • Orvot ja köyhien perheiden lapset sekä Nairobin kaduilta palanneet lapset saavat turvallisen majoituksen oppilasasuntoloissa
  • Lasten oikeudet paranevat: perustarpeet, kuten terveys, koulutus, ruoka ja suoja, täyttyvät
  • Katulapset saavat Maisha Poa -keskuksessa ilmaisen ruuan ja peseytymismahdollisuuden sekä henkistä ja hengellistä tukea.
  • Lapsille on monenlaista kerho- ja tukiohjelmaa.
  • Tuemme lasten koulunkäyntiä ja paluuta kotiin

Kummit tukevat kaikkia ohjelmassa mukana olevia lapsia. Monilla entisillä katulapsilla on vaikeuksia saada rahoitusta lukio-opintoihinsa, vaikka intoa ja taitoa riittäisikin.

Kummius on antanut elämään sopivasti perspektiiviä. Toisaalta kummius on lisännyt kiitollisuutta omiin lähtökohtiin, ja olen kokenut myös ihan yksinkertaisesti auttamisesta kumpuavaa mielihyvää. – Juho

Tule kummiksi Nairobin katulapsille ja anna heille avaimet tulevaisuuteen!

Yhteisökummin kuukausikannatus on vähintään 27€.

Tule kummiksi